Hint Horozu Cinsleri

 Hint Horozu Cinsleri

Temel olarak, savaş için eğitilmiş ve savaşçı bir yapıya sahip olan horozlar, farklı cins ve türlere sahip olan Hint Horozları olarak bilinir. Horoz dövüşünün yüksek ve büyük bahisler nedeniyle çok yaygın olduğunu bilmek önemlidir, böylece insanlar zamanlarını ve paralarını horozları yetiştirmek ve büyütmek için harcadılar.

Afganistan gibi bazı ülkelerde horoz dövüşünün çok önemli olması ve oldukça resmi olarak düzenlenmesi ilginçtir. 

Malay Cinsi 




Malay Horozu (Malay), savaşan ve Asya ırklarından biridir ve kendine has özellikleri nedeniyle pek çok kişinin ilgisini çekmiştir. Korku kelimesinin bu cins Hint horozu için hiçbir anlamı yoktur.Ayrıca, finansal cinsin soğuğa, sıcağa, acıya karşı direnci yüksektir ve çok yüksek bir saldırı gücüne sahiptir. 

Bu horoz, 50'li yılların başında büyük boyutu ve sıra dışı görünümü nedeniyle çok popüler hale geldi ve bu alanda aktif olan birçok insanın finansal cinsi korumasına neden oldu. 

Hint Malay horozu siyah, sarı, kırmızı, beyaz ve gibi farklı renklerde bulunur ve bunların çoğunda başının üstünde çok küçük bir zenci bulunur. Bu kuşlar genellikle yaklaşık 4 ila 5 kg ağırlığındadır ve 70 cm yüksekliğe sahiptir.

Elbette uygun diyet kullanılırsa bu kuşun boyunun 86 cm'ye ulaşabileceği unutulmamalıdır.


Brezilya Hint Horozu

Brezilyalı Hint Horozu görünüm özelliklerinden biri tüysüz ve çıplak bacaklarıdır. Bu horoz, farklı Hint horozları gibi çeşitli renklere sahiptir, ancak Brezilya hint horozlarının çoğu siyah beyaz olarak görülür.

Brezilya ırkının en iyi ve en cesur savaş horozu ırklarından biri olarak bilindiğini söylemek güvenlidir çünkü dövüş biçimi çok korkusuz ve şaşırtıcıdır.

Asil Hint Horozu




Asil horozu (Asil), farklı türlere sahip olan Hint horozunun en iyi ve en çok bilinen ırklarından biridir. Bu tür horozlar, her biri benzersiz bir güzelliğe sahip olan kahverengi ve sarı, siyah ve kahverenginin karışımı, yanık kahverengi ve  gibi çeşitli renklerde görülmüştür. Orijinal cins Hint horozu, diğer kamyonlar gibi uzun bir gövdeye sahiptir ve savaşa hazırdır ve bazılarında kısa bir taç bile görülmüştür. Bu tür horozların ülkemizde, Türkiyede ve diğer bazı Asya ülkelerinde çok değerli olduğunu bilmek önemlidir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lohman tavuğu özellikleri

Tavuklarda tüy dökülme nedenleri ve tedavisi