Ligorin Tavuğu Özellikleri

 Ligorin Tavuğu Özellikleri 

Ligorin tavuğu, ilk olarak 1853 yılında İtalya'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne ihraç edilen dünyanın en ünlü ırklarından biridir. Ligorin adı, tavuğun ihraç edildiği Ligurya Denizi limanlarından türemiştir.

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük yumurta üreticilerinden biri olan Ohan Company'nin kuşların embriyolojisi ve biyolojisi açısından yaptığı son bilimsel araştırmaya göre Ligorin ırkının dünyadaki yumurtacı ırklar arasında özel bir yere sahip olduğu kanıtlanmıştır.

Ligorin Tavuğunun Tarihçesi

Bu tavuklar aslen İtalyandır ve yıllar içinde farklı ülkelerde yetiştirilip büyütülmüştür. Ligorin veya Legren adı aslında Livorno'nun İngilizce kelimesidir. Livorno ligorin tavuğunun ilk kez 1828'de Amerika Birleşik Devletleri'ne ihraç edildiği İtalya'da bir liman şehridir. Bu kuşların atalarına ne olduğu veya Ligorinin hangi ırkların sonucu olduğu tam olarak belli değil.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, erken Lehorn'larda bazı ırksal değişiklikler yapıldı ve 1868'de standart cins olarak tanıtıldı. Ligorin tavukları nihayet 1870'de İngiltere'ye gönderildi. İngilizler ayrıca bu kuşa çift amaçlı bir tavuk yapmak için bazı cins değişiklikleri yaptılar. Ama aslında, Ligorin tavuğu yağsız kaldı ve endüstriyel tavuk eti üretimi için hiç uygun değildi. Günümüzde çoğu beyaz tavuk, endüstriyel yumurta tavuğu olarak yetiştirilmektedir.

Baklagillerin herhangi bir rengi yıl boyunca çok sayıda yumurta üretebilirken, beyaz baklagiller bu ailenin süperstarı olarak bilinir. Bu tavuklar haftada 4 ila 6 yumurta üretebilir ve bu yetenek yenilebilir yumurta üretmek için kullanılır.Ligorin tavukları yılda 280 ila 320 yumurta bırakabilir. Özellikle ergenlikten 3 ila 4 ay sonra yumurtlama zirvesine ulaşırlar. Ligorin tavuğu yaşlandıkça yumurtlama oranı azalır ve bunun yerine kuş daha büyük yumurtalar bırakır.

 Ne yazık ki, Ligorin tavuklarının raf ömrü, yüksek yumurtlamalarından dolayı kısadır; Çünkü yüksek yumurtlama nedeniyle kuşun vücudu çürür. Ligorin tavukları çok sessiz değildir ve tanıdık olmayan ortamlarda agresif ve gürültülü olabilirler.



Bu cins nadiren yumurtadan çıktığı için her türlü hava şartına uyum sağlaması, yumurta veriminin yüksek olması ve patojenlere karşı yüksek savunma mekanizması nedeniyle yılın her mevsiminde yumurta bırakabilmektedir. Yumurtlayan tavuklarda çiftleşir, çünkü bu cinsin yıl boyunca bıraktığı yumurta sayısı 280 ila 300 yumurta arasındadır.

Bu İtalyan ırkı çok çeviktir ve sürekli tahıl yemeye çalışır, ancak metabolizması yüksek olduğu için et üretmek hiç de ekonomik değildir, ancak hızlı büyümesi nedeniyle ilk haftalarda çok çabuk olgunlaşır ve başlar. yumurtlamak. Ergenliğin sonunda ağırlık yaklaşık 1600 ila 1800 gramdır.

Bu tavuk türünün tüylerinin rengi çok çeşitlidir ve siyah kuyruklu siyah, Kolombiya sarısı, soluk sarı, açık ve koyu kahverengi, çizgili ve gümüş, siyah, kırmızı, kahverengi ve beyaz, ustura ve kırmızı taçlarla mevcuttur. Dünyanın her yerine dağılmış durumda, ancak beyaz baklagiller yıl boyunca ürettikleri sayılardan dolayı çok daha popüler.

Ligorin Tavuğu Özellikleri

Yumurta üretimi: Daha önce de bahsettiğim gibi bu cinsin yumurta sayısı yıl içinde 280 ila 300'ü aşıyor ve bunun nedeni birkaç haftalıkken olgunlaşması ve yumurtlamasıdır.

Her türlü hava koşuluna uyum sağlayan lejant tavuğu: Bu cins, genetik modifikasyonu nedeniyle dünyanın her yerinde ve Orta Doğu'da, özellikle İran'ın çeşitli ve ılıman ikliminde çok dayanıklıdır ve Arap ülkelerinin% 30'undan fazlası Bu cinsin günlük civcivleri yumurta kullanmak için yetiştirilir.



Ligorin yumurta kabuğu direnci: Ligorin yumurta kabukları olası darbelere karşı çok dayanıklıdır, bu da özellikle başlangıç ​​noktasından uzun yerlere taşındığında yumurta paketleme sırasında kırılma miktarını azaltır.

Not: Lİgorin ırkı, gergin ve savaşçı bir türdür ve birisinin onu almaya çalıştığını hissettiğinde, kısa sürede saldırgan hale gelir. Bu nedenle, bu savaşçı ırkı yetiştirmeyi düşünüyorsanız, onları diğer kuşlarla birlikte yetiştirmemek daha iyidir.

Bunu unutma; İyi bir yumurta tavuğu ırkının kriter ve kabiliyeti, yumurtladığı yumurta sayısı, yumurtlama süresinin süresi, her türlü hava şartına adaptasyonu, daha iyi yönetim için sakin bir ruh hali ve yumurta kabuğunun gücü ile değerlendirilir.

Davranışsal özellikleri 

Ligorin tavukları akıllı kuşlardır ve ücretsizlerse çok fazla yiyecek sağlayabilirler.

Yiyecek aramayı seven kalabalık, zeki ve hareketli kuşlardır. İyi zıplayabilirler ve sınırlı değilse bir ağaca atlayabilir ve bir dalda oturabilirler.

Biraz gürültülü olabilirler ve kesinlikle şehir bahçeleri için uygun değildirler.

Tutulmaya tahammül edebilmelerine rağmen, onlara çok fazla alan ve çeşitli şeyler sağlanmalıdır, çünkü yüksek enerjileri nedeniyle çok sınırlı koşullarda çok çabuk yorulurlar.

Biraz gürültülü ve çok öfkeli oldukları bilinir ancak bu özellik farklı türlerde farklıdır.

Spesifik davranışları birçok farklı ırkın ırklarına genellemek zordur, bu nedenle bir Leghorn civcivinin mizacını bilmenin en iyi yolu, ebeveyn davranışının özelliklerinin ne olacağını öğrenmek için sormaktır.

https://youtu.be/3wE-odsPLNQ


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Tavuklarda tüy dökülme nedenleri ve tedavisi