Brown Tavuğu özellikleri

 Brown Tavuğu özellikleri 

Brown Lohmen tavuğu, asıl kökeni Almanya olan dünyanın en iyi yerli tavuk ırklarından biridir. Brown cinsinin, onları çok uygun maliyetli ve üremesi ekonomik kılan birçok avantajı vardır. Bu nedenle birçok ülkede Brown tavukları yetiştirilmektedir. Brown Lohman ırkı genellikle yumurta üretimi için tüm ülkelerde yetiştirilir, çünkü yumurtlama oranı çok iyidir.

Brown tavuğu yılda yaklaşık 240 yumurta üretebilir. Bu nedenle, yetiştiriciliği ekonomik olarak gerekçelendirilen yerli yumurta tavukları arasındadır. Sonuç olarak, onu geliştirerek çok iyi bir kâr elde edilebilir. Brown tavukları genellikle çok ağır değildir, bu yüzden onları sadece yumurta üretmek için kullanmak en iyisidir. Çünkü nispeten büyük yumurtalar üretmenin yanı sıra yumurtalarının büyük olması da büyük ilgi görüyor. Çünkü bu cinsin yumurtalarının ağırlığı 60 gramın üzerine çıkmaktadır. Bu, yumurtalarını pazarda daha popüler hale getirecek. Bu nedenle Brown yetiştiricileri, üretilen yumurtaları piyasada rahatlıkla satabilirler.




Lohman Cinsleri

Brwon Lohman tavuğunun farklı türleri vardır, bunlardan ikisi daha avantajlıdır ve çok ünlüdür. Biri Lohmann LSL veya Beyaz Lohman, diğeri ise Brown(kahve) Lohman. Her iki cins de yumurta üretimine uygundur. Lohmann LSL, beyaz tenli yumurta da üretebilen güzel beyaz tüylere sahiptir.

Lohmann Brown tavuklarının kahverengi tüyleri vardır ve yumurtalarının da kahverengi tüyleri vardır. Bu, yumurtalarını ayırt etmeyi kolaylaştırır. Lohman ırkları hem açık havada hem de çiftliklerde yetiştirilebilir. Bu cins genellikle diğer yumurtlayan tavuklardan daha az tahıla ihtiyaç duyar ve onlar için günde 115-120 gram tahıl yeterlidir. Lohmann ırkları, kafeslerde veya özgürce büyüme yeteneğine sahiptir, bu nedenle her durumda yetiştirilebilirler.

Brown Lohman Yetiştirmenin Püf noktaları

Lohman tavuğu her tür tahılla yetiştirilebilir, çünkü bu cins genellikle her tür tahılla uyumludur ve hatta beslenmelerinde farklı sebzeler kullanılabilir. Yetişkin bir Lohmann yumurtlayan tavuk, günde yaklaşık 120 gram tahıla ihtiyaç duyar. Lohmann ırkının doğru ve ilkeli yetiştirilmesi ile yumurtlama oranları çok ideal hale gelir ve tükettikleri her 2 kg tohum için 1 kg yumurta üretebilirler. Bu onları çok karlı hale getirdi.




Lohmann ırkının yetiştirilmesi gereken ortam kirletici ve mikroplardan arındırılmış olmalıdır.Lohmann üreme alanları dezenfekte edilerek sağlıkları sağlanarak kayıpları en aza indirgenir. Bu nedenle Lohmann ırklarını yetiştirmek çok ekonomik olabilir. Lohmann diyetinin bir miktar kalsiyum alması daha iyidir, çünkü bu onları yumurta bırakma olasılığını artıracaktır. Böylece yılda daha fazla yumurta üretmeleri beklenebilir.

Brown tavuğu çeşitleri

Yıllar içinde yetiştiriciler, farklı ırkları çiftleştirerek yeni tavuk çeşitleri ürettiler. Bazen belirli bir cins, tavukta bir soruna neden olan kusurlu bir geni miras almış olabilir, ancak çiftleşme yoluyla bu sorun düzeltilebilir.

Brown tavuk ırkları, dikkate değer yumurta üreticileri olmak için yıllar boyunca çiftleştirilmiştir. İşte en iyi 5 Brown tavuk ırkları.

1. Isa Brown Tavuklar

Bu tavuk 1997de Fransada yetiştirildi, ancak bu cinsin genetik yapısı yakından korunan bir sır! Onlar çok nazik ve dayanıklı kuşlardır, bahçenizde olması bir zevktir.

Dişi tavuğun rengi kahverengimsi-kırmızıdır, erkek horoz ise beyazdır ve iri tüylü tavuğa göre daha büyüktür. Göz renkleri sarıdan koyu kırmızıya kadar değişir. Horoz yaklaşık 5 kilogram ve tavuk yaklaşık 3.8 kilogram ağırlığındadır.

Bu tavuk, harika yumurta üreticisi olduğu için tavuk çiftçileri arasında popüler bir kuştur. Her tavuk, 20 haftalıktan itibaren yılda 300 veya daha fazla kahverengi yumurta üretebilir!

Neredeyse tüm aşırı hava koşullarında yaşayabilirler, ancak haşere ve böcek içermeyen bir ortamın tadını çıkarırlar, bu yüzden onları mutlu etmek için kümeslerini düzenli olarak temizleyin.

Bu, et ve yumurta için yetiştirilen çift amaçlı bir tavuktur. Günlük tahıllarına ek olarak, onları güçlü ve sağlıklı tutmak için haftada bir veya iki kez yemek kurdu ve bir kaşık ev yapımı yoğurdu ile besleyin.

2. Novogen BrownTavuklar

Bu cins, Rhode Island Red ve Ligorin tavuğu arasında bir melezdir ve ekstra büyük kahverengi yumurtalar üretmek için Fransada yetiştirilmiştir. Dayanıklı bir tavuk olarak yetiştirildiğinden, çeşitli koşullarda gelişecektir.

Sağlıklı ve sağlam olan bu tavuklar, sakin ve yönetilebilir kişilikleri nedeniyle genellikle çiftliğin evcil hayvanları olarak tutulur.

Toplulukta kırmızı cinsiyet bağı olarak bilinen tavuk, yumurtadan çıktıklarında hem erkek hem de dişinin renklerinden kolayca tanınabileceği anlamına gelir. Erkek çoğunlukla beyazdır ve dişi kırmızımsı kahverengidir, açık renkli tüyler her iki kuşun da bir özelliğidir.

Hızlı olgunlaşan kuşlardır ve yirmi haftalıktan itibaren haftada 5 veya daha fazla oranda güçlü kabuklu, yüksek kaliteli kahverengi yumurtalar bırakırlar! Bir tavuk 72 haftalık yumurtlamada 395 yumurta üretebilir!

3. Burford Kahverengi Tavuklar

Britanyanın en sevdiği tavuğu olarak tanımlanan Burford brown, ipeksi siyah tüyleri olan güzel bir kuştur.

İlk olarak 1980de Cotswoldsda Londra pazarlarına yumurta tedarik etmek için ticari olarak yetiştirilen bu tavuk, bir melez olmaması ve geleneksel eski moda, koyu kahverengi yumurtalar üretmesi bakımından benzersizdir!

Burford Brown dayanıklı bir kuştur ve serbest dolaşan bir tavuk olduğu için en sert hava koşullarında hayatta kalabilir. İnsanları sever ve bir evcil hayvan için doğru seçimdir.

4. Kahverengi Ligorin tavuk

Aslen İtalyadan ithal edilen, günümüzde süpermarketlerde satılan yumurtaların çoğu Ligorin tavuklarından veya bunların melezlerinden geliyor.

Gergin ve uçarı bir kuş olmasına rağmen, ligorin tavuğu avcılardan hızla kaçabilen, yiyecek arayan, serbest dolaşan bir kuştur! Bu çok ince bir kuştur, bu nedenle et sağlayıcı olarak kullanılmaz.

Erkek kahverengi ligorin siyah bir kuyruk üzerinde turuncu ve siyah tüyleri, siyah kanatları ve koyu turuncu bir gövdesi olan güzel bir kuştur. Dişi, kahverengi çizgili açık turuncu bir boyuna, açık kahverengi tüylü koyu kahverengi bir beneğe ve siyah bir kuyruğa sahiptir.

5. Lohman Brown tavukları

Rhode Island ırkı ve White rock ırklarından seçici olarak yetiştirilen bir melez olan bu tavuk, ticari bir yumurta yumurtlaması olarak yetiştirildi. Arka bahçeler, avlular ve daha küçük alanlar için ideal olan serbest dolaşan bir kuş, çok arkadaş canlısı ve meraklıdırlar ve iyi aile hayvanları yaparlar.

Bu, beyaz vurgulu turuncu-kahverengi tüylere sahip, süslü bir kuş olmasa da, büyük, güzel bir kuştur. Yaklaşık 14 haftalıktan itibaren yumurta bırakmaya başlarlar ve iki yıllık iyi bir yumurtlama ile yılda 300e kadar kahverengi yumurta bırakırlar.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Tavuklarda tüy dökülme nedenleri ve tedavisi