Lohman tavuğu özellikleri

 Lohman tavuğu özellikleri

Lohmann tavuğu, ana ülkesi Almanya olan dünyanın en iyi yerli tavuk ırklarından biridir. Lohmann cinsinin o kadar çok avantajı vardır ki, üremelerini çok uygun maliyetli ve ekonomik hale getirmiştir. Bu nedenle, birçok ülkede Lohmann tavukları yetiştirilmektedir. Lohman cinsi genellikle tüm ülkelerde yumurta üretmek için yetiştirilir, çünkü yumurtlama oranı çok iyidir.




Lohmann tavuğu yılda yaklaşık 240 yumurta üretebilir. Bu nedenle, üremesi ekonomik olarak haklı olan yerli yumurta tavukları arasındadır. Sonuç olarak, onu yetiştirerek çok iyi bir kazanç elde edilebilir. Lohmann tavukları genellikle çok ağır değildir, bu nedenle onları sadece yumurta üretmek için kullanmak en iyisidir. Çünkü nispeten büyük yumurta üretmelerinin yanı sıra yumurtalarının iri olması da oldukça fazla ilgi görmektedir. Çünkü bu cinsin yumurtalarının ağırlığı 60 gramdan fazladır. Bu, yumurtalarını piyasada daha popüler hale getirecektir. Bu nedenle Lohmann yetiştiricileri üretilen yumurtaları piyasada rahatlıkla satabilmektedir.

Lohman tavuk ırkı türleri

Lohmann tavuğunun farklı türleri vardır, bunlardan ikisi daha avantajlıdır ve çok ünlü ve iyi bilinir. Biri Lohmann LSL veya beyaz lohman, diğeri ise kahverengi Lohmann. Her iki cins de yumurta üretimine uygundur. Lohman LSL, beyaz kabuklu yumurta da üretebilen güzel beyaz tüylere sahiptir.

Lohman kahverengi tavuklarının kahverengi tüyleri vardır ve yumurtalarının da kahverengi kabukları vardır. Bu, yumurtalarını ayırt etmeyi kolaylaştırır. Lohmann ırkları hem çiftlikler gibi açık alanlarda hem de salonlarda yetiştirilebilir. Bu cins genellikle diğer yumurtlayan tavuklara göre daha az tahıla ihtiyaç duyar ve onlar için günde 115 ila 120 gram tahıl yeterlidir. Lohmann ırkları kafeslerde veya serbest olarak büyüme yeteneğine sahiptir, bu nedenle her durumda yetiştirilebilirler.

Lohmann tavuğu yetiştirmenin püf noktaları

Lohmann tavuğu herhangi bir tahıl türüyle yetiştirilebilir, çünkü bu cins genellikle her tür tahılla uyumludur ve beslenmelerinde farklı sebzeler bile kullanılabilir. Yetişkin bir Lohmann yumurtlayan tavuğun günde yaklaşık 120 gram tahıla ihtiyacı vardır. Lohmann cinsinin doğru ve ilkeli üremesi ile yumurtlama oranları çok ideal hale gelir ve tükettikleri her 2 kg tohum için 1 kg yumurta üretebilirler. Bu onları çok karlı hale getirdi.




Lohmann cinsinin yetiştirilmesi gereken ortam kirleticilerden ve mikroplardan arındırılmış olmalıdır.Lohmann üreme alanlarının dezenfekte edilmesiyle sağlıkları garanti altına alınabilir, böylece kayıpları en aza indirilebilir. Bu nedenle Lohmann ırklarını yetiştirmek oldukça ekonomik olabilir. Lohmann diyetinin biraz kalsiyum içermesi daha iyidir, çünkü bu onların yumurta bırakma yeteneklerini artıracaktır. Böylece yılda daha fazla yumurta üretmeleri beklenebilir.

Beyaz Lohman tavuğu ırkı 

Lohmann tavuğunun en ünlü ırklarından biri olarak kabul edilebilir. Bu tavuk türü beyaz tüylere sahiptir ve çok güzeldir. Genellikle yumurtlamanın yanı sıra özel güzellikleriyle de farklı insanlar tarafından fark edilirler. Bu cinslerin yumurtaları beyazdır. Böylece beyaz Lohmann yumurtaları diğer Lohmann ırklarının yumurtalarından kolaylıkla ayırt edilebilir. Beyaz Lohmann hem kilo almada hem de yumurtlamada başarılıdır.

Kahverengi Lohman 

Lohmann'ın en yaygın ırklarından biridir. Brown Lohman veya Lohman Brown çok iyi yumurtlama yeteneğine sahipken, fiziksel gelişimleri de çok iyidir. Brown Lohmann, yılda yaklaşık 300 yumurta üretme yeteneğine sahiptir. Bu, bu cinsi yetiştirmek için mümkün olan en iyi koşulları sağlarken. Lohmann çok lezzetli bir kahverengidir. Bu nedenle bu cinslerin yetiştirilmesi için günde 110 ila 120 gram tohum hazırlanmalıdır. Yumurtlayan tavukların bileşik tohumları Lohman brown için en iyi besindir. 

Lohman Yetiştirciliği faydaları 

Lohmann yetiştiriciliğinin birçok avantajı vardır, çünkü bu ırklar çok verimlidir ve Anna Nice halter çok uygundur. Bu nedenle etleri kullanılabilir ve yumurta tavuğu olarak yetiştirilebilirler. Lohmann tavuklarının yetiştirilmesinin ana avantajlarından biri, farklı hava koşullarına karşı hassasiyetlerinin olmamasıdır. Böylece Lohman cinsi ülkenin her yerinde, her iklim koşulunda yetiştirilebilir.

Lohmann tavuklarını yetiştirmenin bir başka avantajı da çok iyi dönüşüm oranlarıdır. Lohmann tavuğu, tüketilen tahıl miktarına göre genellikle çok iyi bir kilo alımına sahiptir. Öte yandan, tükettikleri tahıl miktarına göre yumurtlamaları çok uygundur. Bu, her türlü Lohmanbeh ırkının ekonomik açıdan çok uygun bir üremesinin elde edilmesini mümkün kılmıştır. Çünkü her türlü Lohman ırkı yetiştirilerek tüketilen tahıllar israf edilmez ve kilo alımı veya yumurta üretimi için kullanılır. Her iki durumda da kümes hayvanları çiftçileri için ekonomik olarak uygun olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Tavuklarda tüy dökülme nedenleri ve tedavisi