Pleymut tavuğu özellikleri

 Pleymut tavuğu özellikleri 

Pleymut Rock tavuğu ve horozu, çift amaçlı tavuk olarak bilinen en eski Amerikan ve İngiliz tavuklarından biridir. Bu tavuk, hem et kalitesi hem de yüksek yumurtlama açısından farklı ülkelerde yetiştirilmektedir.



Pleymut Tavuğu Tarihçesi 

Bu çeşitlerin ilk ataları ilk olarak 1849'da Plymouth bölgesinde Massachusetts'te keşfedildi. Bir noktada, özellikle II.Dünya Savaşı sırasında, bu tavuk ırkının yetiştiriciliği Amerika Birleşik Devletleri'nde gelişti. Çünkü bu tavuğun eti ve yumurtası savaş askerleri için mükemmel bir besin kaynağıydı. Kümes hayvanları endüstrisinin makineleşmesi ile Plymouth Rock tavuk ırkı daha az ilgi gördü ve beyaz Leghorn ve Cornish tavuk ırkları daha belirgin hale geldi. Bununla birlikte, bu cins hala Türkiyenin ve dünyanın farklı bölgelerinde yetiştirilmektedir. 

Pleymut Tavuğu Özellikleri 

Pleymut tavukları, diğer ırklara kıyasla, makyajları ve tüy renkleri ile kolayca tanınırlar. Bu tavuklar ve horozlar genellikle ağırdır ve hatta ağır bir yerli ırk olarak kabul edilir. Bu tür tavuğun tüyleri çok yumuşak ve koyu siyahtır (fasulye çiçeği). Ayrıca Plymouth Rock tavukları ve horozları birbirinden kolayca ayırt edilebilir. Plymouth Rock tavuk tüyleri, horozlardan biraz daha siyahtır. Bu nedenle, Plymouth Rock horozunun yanındaki tavuğun görünümü daha koyudur. 

Bu cinslerin büyük üçgen gövdeleri vardır. Ayrıca göğüsleri geniş, sırtları uzun ve geniştir. Bu tavuğun sarı bacaklarında tüy yoktur ve dört ayak parmağı vardır. Ayrıca kronları, sakalları ve gözleri kırmızı, kulak memeleri kahverengidir. Bu tavuktaki kulak memelerinin kahverengiliği, bize Plymouth Rock yumurtasının kabuğunun renginin kahverengi olduğunu söyler. Bu nedenle yerel yumurta üretmek için bu tür tavukların yetiştirilmesi yaygındır. Bir Pleymut yumurtasının büyüklüğünün büyük olduğunu ve renginin çoğunlukla soluk kahverengi olduğunu söylemeye gerek yok.

Bu yetişkin tavuk 3 kg'dan daha ağırdır ve horozu 4,5 kg'dan daha ağırdır. Bu cins genellikle 8 haftalık yumurtlama yaşına ulaşır. 




Davranışlar 

Bu ırkların çok yumuşak bir mizacı vardır ve sessiz tavuklardır. Sakin ve sevgi dolu bir kişilikleri vardır ve birbirleriyle ve diğer kuşlarla fazla ilgilenmezler. Bu nedenle, bu tür tavuk, kümes hayvanları yetiştirmek için iyi bir seçenektir ve çocuklar ve aile üyeleri için özel bir sorun teşkil etmez.

Tabii ki, Pleymut Rock tavuğu, çoğu kümes hayvanı gibi, yumurta bırakırken daha da uzar. Horozlar da şafakta şarkı söyler, ancak çok fazla değil ve bunu da alçak sesle yaparlar. Plymouth Rock horozları, zorbalık davranışlarında bulunma konusunda isteksizdir, ancak sürüleri için iyi koruyuculardır. Bu tür tavuğun yetiştiricileri, Pleymut Rock tavuklarını "aynı zamanda sakin, itaatkar ve tatlı" olarak tanımlarlar. Diğer kuşlarla ve diğer türlerle, evcil hayvanlarla ve aile üyeleriyle iyi geçinirler.

Bakım

Bu meraklı tavuklar her zaman iyi arayanlardır ve iyi bir iştahları vardır. Ayrıca basit ve bakımı ve yönetimi kolaydır. Açık alanlarda hareket ve dönme özgürlüğünden yararlanırlar. Ayrıca, Leghorn tavuklarının aksine Plymouth Rock tavukları iyi uçamazlar ve dış ortamlarını çevrelemek için bir çatıya ihtiyaç duymazlar. Bu tür tavuk ve horoz, her kuş için yeterli alan olduğu sürece kafeslerde de yetiştirilebilir.

Ayrıca Plymouth Rock tavuğu, uygun koşullar altında iyi bir şekilde yumurtadan çıkar ve tavukları için mükemmel bir koruyucu ve koruyucudur. Bununla birlikte, köklenmemişlerse, bir kuluçka makinesi satın alınarak yapay olarak çoğaltılabilirler. Bu cinsin kuluçka süresi diğer tavuklar gibi 3 haftadır.




Plymouth Rock tavukları hem yumurta üretimi hem de piliç olarak yetiştirilebilir. Bu cins, yılda ortalama 200 yumurta üretebilir.

Bu cins dirençli tavuklardan biridir ve uzun yıllar yaşayabilir. Tabii ki, bu tavukların yaşamı daha çok yaşam kalitelerine bağlıdır, ancak uygun koşullar altında Plymouth Rock tavukları 10 yıla kadar yaşayabilir. Ancak 3 yaşından sonra yumurtlamaları azalır. Yumurtlama, ışık, sıcaklık ve beslenmeyi yöneterek artırılabilse de, tavukların yumurta bırakma yeteneklerinin büyük ölçüde genetikleri tarafından belirlendiği unutulmamalıdır.

Plymouth Rock tavukları ve horozları farklı iklimlere uyarlanmıştır, ancak soğuk bölgelerde tropik bölgelere göre daha dayanıklıdırlar. Tabii soğuk bölgelerde kronları ve sakalları da dona maruz kalıyor. Bu nedenle ılıman bölgeler, bakımları için ideal olacaktır. Bu tavuğun olağan bakımı, temizliği ve beslenmesi diğer tavuklarla aynıdır ve özel önlemler gerektirmez. Tabii ki, bu tür tavuklarda tüy örtüsünün yoğun olmasından dolayı vücutlarının cilt parazitleri ve bitlere karşı düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini söylemeye gerek yok. Bu kuşun yetiştiricileri genellikle bu tür tavuklar için bir su kabı koyarak banyo yaparlar, böylece tavuklar zamanında tüylerini temizleyebilirler.

Plymoth davranışları ve yumurtlama

Plymouthlar, büyük, kahverengi yumurtaları olan çok iyi yumurtlayan tavuklardır. Yılda ortalama 200 yumurta bırakırlar, bu da haftada 4 yumurtaya eşittir.

Yaşamın ilk iki yılında, üçüncü yılda azalan çok iyi bir üretkenliğe sahiptir. Ancak yumurtlamanın onuncu yılında olan tavuklar var.

Kuluçka açısından çok iyi bilinmezler, ancak uygun bir yönetimle yumurtaların üzerine oturmaya ve kuluçkaya yatmaya teşvik edilebilirler.

Civcivler hızla büyüyüp olgunlaşır ve 8-12 haftalık yaşa kadar istenildiği gibi etlik piliç olarak kullanılabilir.

Plymouthlar çok sakin, sevecen ve itaatkar kuşlardır ve herkesle iyi geçinirler, aralarında çok az kavga olur ve saldırgan bir mizaçları yoktur, ancak iri cüsselerinden dolayı saldırganlaşırlarsa çok sorunlu olabilirler. bir sebep.

Çok meraklı ve meraklıdırlar ve yiyecek aramaya büyük ilgi duyarlar, ancak onlar için yeterli alan varsa, esarete de iyi tahammül ederler.

Sağlık sorunları

Plymouthlar sağlıklı ve dirençli bir cinstir ve yaygın parazitler dışında spesifik hastalıkları yoktur.

Horozların büyük taçları vardır, bu nedenle soğuk havalarda onları dondurmaya özen gösterilmelidir.

İyi bir genetiğe sahipler ve genellikle sağlıklı, uzun ömürlü, uygun bakımla 10-12 yıl yaşayabilen kuşlardır.

Plymouth cinsleri

Irklar çok sakin ve arkadaş canlısı oldukları için kolayca evcilleştirilirler ve çocuklarla ve ailelerle iyi ilişkiler kurarlar. İyi zıplama güçleri yoktur, bu nedenle yüksek bir çite ihtiyaç duymazlar.

Sakin horozlar ve konuşkan tavuklar; Kuşların yuvalama sesleri gibi genel sesleri ve fısıltıları vardır, ancak horozların yüksek sesli şafak şarkıları yerine fısıldama olasılıkları daha yüksektir, bu da komşularınızı daha memnun edecektir.

Bakımları çok kolaydır ve yeni başlayanlar için iyi bir seçenek olabilir. Kötü yönetime karşı çok dirençlidirler ve kendilerine iyi bakabilirler. 

özellikler 

Genellikle bazı insanlar yumurta üretmek için Plymouth Rock tavukları üretebilir. Plymouth kaya yumurtaları kahverengi bir cilde sahiptir ve çok büyüktür. Bu nedenle, genellikle yerli yumurta üretmek için Plymouth kaya ırklarını besleyen birçok insan vardır. Bu insanlar, bu tavukların hangi yaşta yumurtlamaya başladığını bilmek için Plymouth Rock cinsinin olgunluk yaşını arıyor olabilir. Plymouth Rock cinsi genellikle 22 hafta sonra ergenliğe ulaşır. ergenlik döşeme

Bugün, bu cins dünyanın her yerinde bulunabilir ve tüm dünyada fark edilen en şaşırtıcı Amerikan ırklarından biridir;

Çünkü iyi vücut ölçüsü, mükemmel et, iyi yumurta büyüklüğü.

Bu ırklar, Asya ve Akdeniz'den Amerika Birleşik Devletleri'ne getirilen küçük Akdeniz ırkları ile büyük Asya ırklarının çiftleştirilmesinin sonucudur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Tavuklarda tüy dökülme nedenleri ve tedavisi