Tavuk Yemi ve özellikleri

Tavuk Yemi ve özellikleri

 Kuşlar için ihtiyaç duyulan yiyeceklerin (tavuk yemi) hazırlanması ve üretimi ile uğraşanlar, diyetlerini kışın soğuğunda ve yazın sıcağında, tolerans için iyi koşullara sahip olacak şekilde ayarlar, çünkü vücutları protein alabiliyorsa Yeterli vitamin, mineral ve minerale sahip değillerse, doğal olarak sıcaklık ve stresten muzdarip olacaklar, bu da sağlıkları, üreme oranları, üreme ve büyüme süreçleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır. Tavuğun yediği yemeğin yanı sıra su da çok hayati ve önemli bir rol oynar.



Yumurtalık Tavuk Yetiştiricimisiniz?

Bu sorunun cevabı şu şekildedir; Yumurtlayan tavukların protein ihtiyaçlarını tahmin etmeye çalışıyorsanız, tavuğun besin maddelerinin miktarını vücudunun ihtiyaç duyduğu enerjiye göre hesaplamanız ve diyetini yaşa, kiloya ve ortam sıcaklığına göre düzenlemeniz gerekir. Tavuğa verilen diyet% 16 protein,% 2,5 kalsiyum,% 5 balık unu vb. İçermeli ancak farklı tahıllar karıştırılarak yapılmamalı ancak bu diyet kesin ve bilimsel esaslara göre bir yerden hazırlanmalıdır. gıda uzmanları.

Aksi takdirde, yumurtlayan tavuğa vereceğiniz rasyon ucuzsa veya yeterli miktarda ve kalitede değilse, doğal olarak daha fazla ve daha kaliteli yumurta bırakamayacak ve bu tür yumurtalar asla çatlayamayacaktır. Yumurtlayan tavukların ağırlığı ile onlara sağlanan yiyecek miktarı arasındaki ilişki.

Yumurtlayanlar, diyetlerini değiştirmek için beşinci haftadan itibaren tavukları tartmaya başlarlar. Bunun nedeni, büyüme mevsiminde olduğundan daha hafif olan tavukların sürüden ayrılması ve ağırlık eksikliklerini telafi etmek için daha eksiksiz diyetlerle başka bir yerde izlenmesidir.

Yumurtalık sürülerin ağırlığını olumsuz etkileyebilecek faktörler şunları içerir:

  • Küçük alanlarda aşırı tavuk yoğunluğu
  • Doğru beslenme eksikliği
  •  Hastalığın varlığı
  • Kirlenmiş ve ıslak alt tabakalar ve diğer durumlar, sürünün anormal bir durumda olduğunu gösterir.

Kanatlılılar değişik yem türleri

  • ezilmiş
  • hap şeklinde
  • un yemi şeklinde
  • un ve tohum karışımı
Tahıllar, mineraller, vitaminler, kemik unu, balık unu ve birçok takviyenin birleşimidir.

Yumurtalık tavukların beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılabilecek en uygun ve yaygın yol, yeterli buğday, mısır, soya küspesi, yararlı ve zararsız yağlar, vitaminler, mineraller ve diğerlerine sahip peletlenmiş yiyecekler kullanmaktır. ilaçlı veya ilaçsız kuş yemi pazarında mevcuttur.

Tavuk Yemi hangi malzemeleri içerir?

Tavuklar herşey yiyen kuşlardandır, ancak buğday, mısır, arpa, soya fasulyesi küspesi, balık unu ve takviyeler gibi çeşitli tahıllarla beslenebilirler. Tavukların ihtiyaç duyduğu kalsiyum mineral istiridye, kireçtaşı ve diğer kalsiyum kaynaklarından da elde edilebilir.

Kümes hayvanları için en iyi yem nedir?

Kümes hayvanları çeşitli yiyecek, meyve ve sebzelerin atıklarıyla beslenebilir. Ancak temel beslenme için beslenmelerinde buğday veya mısır gibi besleyici tahıllar kullanmak daha iyidir.

Yazın tavuklara hangi yiyecekleri vermeliyiz?

Tavuklar yazın ısı stresine maruz kalır, bu nedenle en iyisi onları tahıl ve soğuk yiyeceklerle beslemektir. Örneğin, yazın tavukları beslemek için buğdayın yerine arpa kullanılabilir. Çünkü arpa soğuk ve soğuktur, buğday ise sıcaktır.



Tavuklar için en uygun yem 

Buğday: Protein ve nişasta açısından zengin olan 14 günlük tavukların diyetine dahil edilebilen buğday.

Mısır: Tavuk vücudunun ihtiyaç duyduğu enerji kaynağı olan ve elbette diğer kuşların ana diyeti olarak biliniyor.

Soya küspesi, protein için en standart besin kaynağıdır ve tavuk ve tavuk diyetlerinde kullanılması tavsiye edilir.

Arpa: Olgunlaşmamış tavuklar ve tavuklar bu besin kaynağını sindiremezler ve yiyeceklerinde kesinlikle kullanılması tavsiye edilmez. Ancak ergin tavuklara öğütülmüş olarak verilirse ihtiyaç duydukları enerji ve proteinin bir kısmını sağladığı söylenebilir.

Balık unu: Mükemmel bir güçlendirilmiş amino asit ve protein kaynağıdır, ancak antioksidanlarla kombine edilmesi ve tavuklara sadece yüzde 4 ila 5 verilmesi şiddetle tavsiye edilir çünkü aşırı dozda tavukların stratigrafisinde ve tavuklarda enfeksiyona neden olabilir. yumurta bırakır veya kesilirse, yumurtaları ve etleri hoş olmayan bir kokuya neden olur.

Yumurta tavuklarının beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılabilecek en uygun ve yaygın yöntem, yeterli miktarda buğday, mısır, soya küspesi, faydalı ve zararlı olmayan yağlar, vitaminler, mineraller ve diğer maddeleri içeren pelet yem kullanılmasıdır. İlaçlı veya ilaçsız bile olsa gıda takviyeleri birbiriyle kombine edilerek kanatlı pazarından temin edilebilir.

Tavuk yemeği hangi malzemeleri içerir?

Tavuklar omnivordur, ancak temel beslenmeleri için buğday, mısır, arpa, soya küspesi, balık unu, küspe, et tozu, artık meyve ve sebzeler gibi farklı tahıllar ve her türlü takviye kullanabilirsiniz. Tavukların ihtiyaç duyduğu kalsiyum mineral istiridye, kalker, yumurta kabuğu tozu ve diğer kalsiyum kaynaklarından da sağlanabilir.

Yerli tavuklar için en iyi yem hangisidir?

Yerli tavuklar her türlü meyve ve sebze, yemek kurdu ve et tozu ve balık tozu, tuzsuz ve yağsız artıklar, buğday ve mısır, arpa ve soya fasulyesi kullanılarak beslenebilir.

Tavukları yazın neyle beslemeliyiz?

Arpa gibi soğuk tabiatı olan gıdaları ve nane gibi sebzeleri kullanmaları uygundur. Buğday ve mısır, sıcak yapıları nedeniyle yaz beslenmesine uygun değildir. Ayrıca tavuklara yeterince soğuk su vermelisiniz, karpuz ve kavun gibi sulu meyveleri yerleştirmek de tavukların serinlemesine yardımcı olacaktır.

Yerli tavuklarınız için bir miktar yem hazırladıysanız, depo gibi kuru ve serin bir yere koyduğunuzdan emin olun, nem ve ısı varlığı yemin küflenmesine neden olur. Küflü gübre tavuklar için zararlıdır ve ölümlerine yol açar.

Her zaman bir ila iki hafta boyunca onlara yiyecek sağlamak için gereken miktarı satın alın, çok miktarda tahıl alırsanız bozulma olasılığını artıracak ve bu da sizin için maddi kayıptan başka bir şeye neden olmayacaktır.

Ayrıca, farklı kümes hayvanlarının yemlerini ayrı tutun, örneğin, yumurtlayan tavuklar için yem, horozların, birkaç günlük civcivlerin ve yarı cinslerin yemlerinden ayrı olmalıdır, çünkü bunlar birbirinin yerine kullanılırsa, bir olasılık vardır. kuşlarda hastalık olacak.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Yumurtanın küçük olmasına neden olan faktörler