Etlik Tavuk Cinsleri

 Etlik Tavuk Cinsleri 

Tavuklar farklı cinsler bilirler, kimisi et üretimi için kimisi yumurtlamak için yetiştirilir.Tabii Bantam cinsi diye bilinen, süs kuşu olarak yetiştirilen ve güzelliğine bakılan bir türü vardır. Yetiştiricii bu cinsi sadece güzelliği amacıyla yetiştirir ve Yumurta ve et üretimi elde etmez. Bu yazıda sizlere en iyi etlik tavuk cinslerini anlatacağız ve en iyi tavuğu seçerek kafanızdaki yetiştirme planını kurabilirsiniz. 

Aşağıdaki ırklar hem evde hem de kapalı alanda üremeye uygundur, genellikle iki ila üç ay sonra tamamen besiye alınır ve mezbahalara gönderilmeye hazır hale gelirler. Tabii ki kilo almaları, beslenme kalitesi ve üreme ve bakım koşulları ile doğrudan ilişkili olacaktır. 

brahma tavuğu



Bu cins Hindistan'a aittir, ancak herhangi bir ülkede özellikle üreticileri bulunabilir ve et üretimi için en iyi seçenektir. Çünkü Brahma horozu 5 buçuk kiloya kadar, Brahma tavuğu ise 4 buçuk kiloya kadar çıkabilir ve bu miktar ancak üç ila dört ay içinde olacaktır. Tavuk ve horozları yem ve çeşitli tahıl ve yiyeceklerden besleyerek bu kilolara getirilebilir ve satışından para kazanılabilir. 

Jersey Tavuğu 



Dev Jersey olarak da bilinen bu cins, yüksek kilo alımına sahiptir. Jersey horozu 6 kg'a kadar ve tavuk 4,5 kg'a kadardır, ancak Jersey tavuğu da çok fazla yumurta bırakır ve yılda 180 yumurta bırakır, bu da yumurta üretmek için yetiştirebilirsiniz.

Favorlles Tavuğu 



Bu cins Fransa'ya aittir, türkiyede yetiştiricilerini bulmak biraz zor olabilir, ancak Favrolos horozunun 5 kg'a kadar ve tavuğunun 4 buçuk kg ağırlığında olduğunu bilmek ilginçtir. Fowlers tavuğu 160 yumurta bırakır ve aynı anda yumurta ve et üretimi için yetiştirilebilir. Bu konu, Faulles tavuk sayfasında tamamen ele alınmıştır.

Koşin Tavuğu 



Bu cins Çin'e aittir, ancak Ülkede şehirlerde ve köylerde birçok örneği bulunabilir. Yılda yaklaşık 100 yumurta yumurtlamalarına rağmen horozlar 5 kg'a, tavuklar 4 kg'a kadar çıktığı için tavuk ve horozlar çoğunlukla et üretimi için yetiştirilir ve bu da ikinci bir gelir kaynağı olarak kullanılabilir. 

Susseks Tavuğu 



Bu cins aynı zamanda doğası gereği Çin'e aittir, horozu 4 kg'a kadar ve tavuğu 3 kg'a kadar ağırlığındadır ve elbette yılda 180 yumurta üretebilir ve aynı anda et ve et üretimi için en iyi seçeneklerden biridir. yumurtalar. Özel bir güzelliğe sahiptirler ve kırsal evlerde yetişmek için çok uygundurlar.

Pleymut tavuğu

Pleymut Rock tavuğu, yerli tavuk ırklarının en ağır örneklerinden biri olarak kabul edilebilir. Pleymut cinsi Amerikaya özgüdür ve zaman içinde farklı ülkelerde dağıtılmıştır. Pleymut çok yumuşak tüyleri vardır ve bu tüyler genellikle bezelye rengindedir. Bu nedenle yerel tavuk yetiştiriciliği alanında faaliyet gösteren kişiler için Pleymut ırkı tavuğu tespit etmek çok kolay ve kullanışlıdır.

Pleymut tavukları genellikle horozlarından daha koyu renklidir, çünkü tavukların horozlardan daha koyu çizgileri vardır. Böylece pleymut tavuklarını ve horozlarını genç yaşta bile ayırmak kolaydır. Bu konu pleymut Rock tavuğu ayrıca satın almak isteyen kişiler için oldukça faydalıdır. Çünkü çoğu insan horozdan çok tavuğa sahip olma eğilimindedir. Pleymut cinsi genellikle uysal ve sakindir, ancak genellikle kendilerini tehdit altında hissettiklerinde, çok doğal görünen belirli hareketler veya sesler yapabilirler.

Cornish veya Kernevek Tavuğu

Kernevek tavukları veya Cornish tavukları ve horozları güzel ve güçlüdür ve genellikle et üretimi için yetiştirilir. Dünyada bu cinsin sıradan dövüşen Cornish olarak bilinen iki alt türü vardır. Cornish erkeklerin koyu mavi tüyleri vardır ve dişilerin kahverengi ve siyah tüyleri vardır; Ancak Jubilee cinsinin Cornish tavukları ve horozları daha hafif tüylere ve daha az fiziksel güce sahiptir. Bu türün tüylerinin rengi sarımsı kahverengidir.

Geçmişte, Cornish horozları yarış arenalarında da kullanılıyordu, ancak yavaş yavaş bu cins saha yarışmalarından çıkarıldı. Cornish tavuk ve horozlarının diğer özellikleri arasında bacaklarının şekilsiz olduğunu belirtebiliriz; Çünkü kuşun leğen kemiği kemikleri birbirinden uzaktır ve bu da kuşun bacaklarının şeklinin bozulmasına neden olur.

Cornishin etli geniş göğüsleri vardır ve bu nedenle et üretimi için uygun bir seçenek olarak kabul edilirler. Bu kuşlar ayrıca yılda yaklaşık 170 yumurta bırakırlar ve bu nedenle yumurtlayan kuşları yetiştirmek için uygun bir seçenek olarak kabul edilirler. Erkek kuşun olgunluktaki ağırlığı yaklaşık 3.5 kg dır ve tavuğun ağırlığı yaklaşık 3 kg a ulaşır.

Bu tür kümes hayvanları ayrıca genellikle gösteri amaçlı yetiştirilen Batnam türlerine de sahiptir. Batnamın horozunun ağırlığı yaklaşık 2 kg, tavuğu ise 1,5 kgdır.

New hampshire tavuğu

New Hampshire tavukları yüksek bir büyüme oranına sahiptir ve erken olgunlaşır. Vücut tüyleri diğer ırklara göre daha hızlı uzar. Bu çeşitler ayrıca büyük, açık kahverengi yumurtalar bırakır. Tabii ki, bazı türler koyu kahverengi yumurta bırakır. Yumurtlama oranları genellikle haftada 3 yumurta olup, yılda ortalama 130 yumurta verirler. New Hampshire tavuklarının 5.5 ila 6 aylıkken olgunlaştığına dikkat edilmelidir.

New Hampshire tavuklarının geniş bir gövdeye sahiptir. Tüyleri hızlı uzar. Bu tür tavuklar güçlü bir içgüdüye sahiptir ve doğal kuluçka için uygundur. Bu cinste tüylerin rengi açık kahverengi veya meşe kahvesidir ve güneş altında tüylerin çoğu daha hafiftir.

 

 

 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Yumurtanın küçük olmasına neden olan faktörler