Yazın Tavuk Nasıl bakılmalıdır
Yazın Tavuk Nasıl bakılmalıdır
Neyse ki, kuşların yüksek ısıya dayanılıkları vardır. Kuşların vücut ısısı aralığı 40 ila 41 santigrat derecedir; Ancak ısı yoğunluğu toleranslarından daha yüksekse, kuşlar ısınacaktır.
Yaz aylarında ülkede sıcaklık çok yükselir ve hatta yılın bazı günlerinde sıcaklık 30 derecenin üzerine çıkar ve özellikle kuzey ve güney bölgelerde nispeten yüksek nem dayanılmaz sıcaklığa neden olur, bu nedenle tavukları bir evde tutmak yaz özel bakım gerektirir.
Isı stresi
Kuşların ve tavukların vücudu, diğer sıcak kanlı hayvanlar gibi solunum, sıcaklık düzenleme ve kan dolaşımı gibi biyolojik süreçler için çok fazla enerji tüketir ve sonunda bu enerji kuş vücudundan ısı şeklinde salınır. üretilen ısı, yayılan ısı ile dengelenmez, kuşun vücudundan kritik koşullar oluşturur ve kuşun bu kritik koşullarda sıcaklığı koruması imkansız hale gelir.
Yayılan ısı, kuşun vücudunda üretilen ısıdan daha az ise ve kuş, üretilen fazla ısıyı dışarı atamıyorsa, kuşun vücudunda ısı stresine yol açan değişikliklere neden olur.
Isı stresinin bir başka nedeni de kümesteki veya kümesteki kuşların yoğunluğudur. Yüksek yoğunluk, kanatlı gövdesinde oluşan ısının salınmasına izin vermez, bu da kanatlı gövdesinden gelen ısı çıkışını %40'a kadar azaltır. ; Bu nedenle yazın yoğunluğu azaltmak, ısı stresini daha iyi yönetmeye yardımcı olur.
Yaz aylarında kuş ölümlerini azaltın
Kuş ölümlerini azaltmak ve kümes hayvanlarını yaz aylarında tutmak için doğrudan güneş ışığından korunmaları gerekir ve kuşlar sadece günün erken saatlerinde ve güneş ışığı sıcaklığının yüksek olmadığı gün batımında güneşe maruz kalabilirler.
Dış mekan tavuklarında kuşu ısıdan korumak için serin ve gölgeli bir alana sahip olmalı ve dış mekan tavuklarının en azından bir kısmının üzeri örtülmelidir.
Kuşun vücudundaki bir diğer önemli ısı ve ısı kaynağı, tavuk altlığının nemi ve gübre buharlaşmasından kaynaklanan ısı kaynağıdır. Kümes hoş olmayan kokulardan ve böceklerden arındırılmış olmalı ve ayrıca kuşlar temiz suya sahip olmalıdır.
Yaz aylarında uygun havalandırma
Yaz aylarında kümes hayvanları beslemek de uygun havalandırma gerektirir.Ayrıca klima, ortamın korunmasına ve kuş vücut sıcaklığının rahat ve dengeli olmasına yardımcı olur.
Kuşun vücut sıcaklığındaki ani bir artış birçok soruna neden olabilir.
Kuşun vücut ısısı yazın yükselirse, vücut ısısını düzenlemek için kuşun kendisi yapar.
1. Akciğerlerdeki ve hava keselerindeki suyu buharlaştırarak vücudunu soğutmaya çalışır ve kuşların ter bezlerinin olmadığı unutulmamalıdır, bu nedenle bu yöntemi kullanmak kuşlar için faydalı olabilir.
2. Kanatlarını kaldırarak daha az tüyü olan noktalarla hava ile temasa geçmeye çalışır.
3. Diğer kuşlardan uzak durun ve aktivitelerini azaltın.
4. Tavuk suyu tüketimi artar ve tavuk yemi azalır.
5. Salonun serin yerlerine hareket eder ve kendini hava akımına maruz bırakır.
Yaz aylarında kümes hayvanlarını evde beslemek uygun araç ve gereç eksikliğinden dolayı biraz zor olurken, diğer yandan yaz aylarında bulaşıcı ve bulaşıcı bir hastalık olan kronik lösemi gibi bulaşıcı kanatlı hastalıkları diğer mevsimlere göre daha fazladır. enfeksiyonlu bulaşıcı hastalık Solunum sistemi belirlenir ve tavuğu etkiler ve tavukların ölümü nedeniyle ekonomik kayıplara neden olur.
Kümes hayvanlarını evde beslemek için besleme
Kuşların yazın enerjiye ihtiyacı vardır ve bu enerji konsantre, pelet ve özel tavuk yemi sağlanarak sağlanabilir. Yukarıdakilere ek olarak portakal, elma, havuç ve brokoli gibi sebze ve meyveleri az miktarda tavuk diyetine ekleyebilirsiniz.
Kuşların vücudunda sindirimin yapısı, besinlerin emilimi ve bunun sonucunda oluşan ısı üretimi farklıdır ve vücuttaki proteinlerin sindiriminin mide-bağırsak kanalında ve karaciğerde çok fazla ısı ürettiği ve kuşların iç ısısını arttırdığı söylenebilir. kuş. Yağlar, tavuk gıdalarının yanı sıra şeker ve nişastaların sindirimi ve emiliminde karaciğerde ve sindirim sisteminde en düşük ısıya neden olur.
Yorumlar
Yorum Gönder