Civciv cinsiyet ayrımı

Civciv cinsiyet ayrımı

Erkek ve dişi civcivlerin cinsiyet tespiti yetiştiriciler için çok önemlidir. Etlik piliç yetiştireceğiniz zaman doğal olarak horozları tavuklardan en baştan ayırmalı ve ayrı beslemelisiniz. Dişi tavukların beslenmesi erkeklerinkinden farklı olduğu için piyasada fiyatları da farklıdır.

Aynısı yumurtlayan tavuklar için de geçerlidir, çünkü yumurtlayan tavuklar horozlardan farklı bir diyete sahiptir ve erken teşhis edilip ayırt edilmelidir. Yumurtlayan sürülerde erkek dişi oranı 1e 4 olmalıdır yani her horoz için salonda 4 veya daha fazla tavuk olmalıdır. Erkek ve dişi tavukların farkındalığı, salonda erkek-dişi oranını iyi bir şekilde gerçekleştirmenizi, kaliteli ve güvenli döllenmiş yumurtalardan yararlanmanızı sağlayacaktır.

Eğer civciv üreticisi iseniz, müşterileriniz muhtemelen civcivlerin cinsiyetini satın almadan önce size soracaktır ve civcivlerin erkek mi dişi mi olduğunu belirlemek için gerekli bilgi ve becerilere sahipseniz, en kısa sürede cinsiyetini tespit edeceksiniz. Eğer başarılı şekilde cinsiyet ayrımı yapabilirseniz müşterileriniz sizden memnun ve normal olarak gerçek ve sabit müşteriler kazanmış olursunuz.

Daha fazla bilgi için: En kısa sürede civciv büyütme yöntemleri

Bu yazıda sizlere civciv cinsiyet ayrımı nasıl yapıldığı ve dikkat etmeniz gereken konuları anlatacağım.

Bir ila 7 günlük civcivlerin kanat üzerinden cinsiyet ayrımı

Erkekleri dişilerden ayırmanın en iyi yolu tüylerini kontrol etmektir. erkeklerin Kanatların başıdaki tüyleri dişilerden farklıdır, bu da yetiştiricinin ayırt etmesini sağlar. Bunu yapmak için bir elinizle kuşu tutun ve diğer elinizle civciv kanatlarından birini açın. baş tüylerinin boyutu aynı ve aynı yönde olsaydı erkek olduğu anlaşılırdı.

Ancak kanat tüyleri düzensiz, küçük ve büyük ise civcivin dişi olduğu anlaşılır. Aşağıdaki resimlerde kanatlardan erkek ve dişi civcivleri görebilirsiniz.

Bacak üzerinden bir aylık civciv cinsiyet ayrımı

Civcivler bir aylık olduklarında bacaklarında büyüyen dikenlerden tavuk veya horoz oldukları anlaşılır. Sadece horozların dikeni olduğunu bilmek gerekir.

Civcivlerin davranışlarına dikkat edin

Genel olarak dişi civcivler erkek civcivlerden daha sessizdir ve daha az gürültüye sahiptir ve onları yakalamaya çalışırsanız daha az direnecektir. Ancak horozlar daha cesurdur ve parmaklarınızı ısırabilir.

Erkek civcivler kendilerini güçlü ve saldırgan olarak gösterirler ve başkalarına hükmetmeye çalışırlar, ancak dişi civcivler ezilir ve içine çekilirler ve daha aza razı olurlar.

civcivlerin kafalarının rengine dikkat edin

Civcivler iki ila üç haftalık olduklarında, dişinin kafasında daha az parlak tüy olduğundan, ancak bu tüyler erkek olduğundan, kafa rengine dikkat ederek erkek mi dişi mi olduğunu anlayabilirsiniz.

Daha fazla bilgi: En çok yumurta yapan tavuk cinsleri

civcivlerin ağırlığına ve boyutuna dikkat edin

civcivleriniz 3 ila 4 haftalık ise. Dişi mi erkek mi olduklarını dış görünüşlerinden anlayabilmeniz gerekir. Erkek civcivler genellikle dişilerden daha büyük ve daha büyüktür ve daha büyük kafaları ve gövdeleri vardır.

Ancak dişi civcivler, genellikle horozların tavuklardan daha büyük ve daha ağır olduğunu bilerek daha küçük ve daha küçük görünürler.

Civcivlerin bir aylıkken taç ve sakallarının incelenmesi

Kuşlarınız bir aylık yaşına geldiğinde yavaş yavaş taçlarının ve sakallarının çıktığını göreceksiniz. Erkek tavukların daha büyük taçları ve sakalları vardır, ancak dişilerde bu kısım daha küçük olacaktır.

Civciv cinsiyet ayrımı Ses tonundan anlaşılabilir

Civcivler iki aylık ise ses türlerine dikkat ederek erkek mi dişi mi olduğunu öğrenebilirsiniz. Erkekler günde birkaç kez yüksek ses çıkarır ve bağırırlar, ancak dişiler genellikle sessizdir ve yalnızca ara sıra ince, sessiz sesler çıkarır.

Belirtildiği gibi, yukarıdaki yöntemler deneyime dayanmaktadır ve bazı durumlarda doğru olmayabilir. Bu nedenle, erkek ve kadın olduklarından emin olmak için birkaç yöntemi aynı anda incelemek daha iyidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Yumurtanın küçük olmasına neden olan faktörler