Horoz bakımı ve yetiştiriciliği

 Horoz bakımı ve yetiştiriciliği 

Günümüzde yetişkin horoz, çeşitli amaçlarla kullanıldığı için en iyi üreyen kuşlardan biri haline gelmiştir, bu nedenle yetiştiricilere büyük fayda sağlayabilir. Yetişkin horozlar birçok amaç için kullanılabilir, bu nedenle piyasada yetişkin horozlar için çok sayıda müşteri vardır ve bu da yetiştiricilerin kısa sürede çok sayıda yetişkin horoz satmasına olanak tanır. bu iş horozları faydalı ve verimli bir iş haline getirmiştir.

Erişkin horozlar genellikle iki amaç için yetiştirilir, biri üretilen yumurtaları döllemek, diğeri etlerini kullanmak için çünkü ergin horozlar çok lezzetli ve besleyicidir ve bu da çoğu insanın horoz eti kullanmasına neden olmuştur. Bu nedenle, yetişkin horoz yetiştiriciliği son birkaç yılda önemli ölçüde büyümüştür ve kanatlı endüstrisinde çalışan çoğu kişi aynı zamanda yetişkin horoz yetiştirmektedir. Horozlar genellikle piyasada çok farklı ırklarda bulunur, bunların bazıları genellikle daha pahalı ve bazıları daha makul fiyatlıdır.


Yetişkin horoz yetiştirmenin faydaları

Yetişkin horozların avantajlarından biri, tavuklardan daha ağır olmalarıdır, çünkü horozlar genellikle tavuklardan daha uzun boyun ve bacaklara sahiptir, bu da horoz yetiştirmeyi daha ekonomik hale getirir. Yetişkin horozlar genellikle ülkenin her yerinde iyi yaşar, çünkü horozun vücut direnci tavuklardan çok daha yüksektir. Bu nedenle yetişkin horoz yetiştirmek çok karlı olabilir. Tabii ki, bazı horoz ırkları genellikle süs kuşu olarak yetiştirilir, çünkü renkli tüyleri ve çok güzel bir görünümü vardır. 

Horoz ne zaman olgunlaşır?

Horozlar, diğer hayvanlar gibi ergenliğe ulaşır ve bu yaşta üreyebilirler, bu nedenle doğurganlık için horoz kullanan insanlar, horozdan en iyi şekilde yararlanmak için bir horozun ne zaman olgunlaştığını bilmelidir. Ligorin tavuğu cinsi gibi bazı hafif ırklar ergenliğe daha erken ulaşır ve daha ağır ırkların ergenliğe ulaşmak için daha fazla zamana ihtiyacı vardır. Hafif horozlar 4 ila 5 aylıkken ergenliğe, ağır horozlar 6 ila 7 aylıkken ergenliğe ulaşır.


Yetişkin bir horoz ne zaman daha verimli olur?

Horozlar genellikle erken erişkinlik döneminde nispeten düşük doğurganlığa sahiptir, bu nedenle yumurta üretmek için kullanılması kuluçka için uygun değildir, çünkü döllenmiş yumurta yüzdesi düşük olduğundan, aynı sorun daha yaşlı horozlar için de geçerlidir. üremek için kullanılan horozlar bir süredir ergenlik çağını geçmiştir, bu sayede en yüksek yumurtayı tavuğa çevirme oranını göreceksiniz.



Sıcaklığın yetişkin horozlar üzerindeki etkisi

Genellikle yetişkin horozlar her mevsimde aynı doğurganlığa sahip olamazlar, çünkü aşırı ısınma ve hatta aşırı soğutma ile horozların doğurganlığı büyük ölçüde azalır, bu nedenle onları doğru sıcaklıkta tutmak daha iyidir.Ya da yumurta toplamak için horoz sayısını arttırdı. kuluçka için. Soğuk bölgelerde horozlar genellikle kışın kesilir. 

en iyi horoz yetiştiriciliği yöntemi 


Ayrılmış sürülerin popülasyonunun her zaman %50'si erkek, yani horozdur.  üreme ürünlerinden herhangi birini satarken, müşteriler her zaman tavuk ve civciv satın almakla daha fazla ilgilenirler. Bu yüzden horozları satmak genellikle biraz daha zordur.

Belirtildiği gibi, üreme genellikle tavukların doğumundan sonraki ilk günlerde gerçekleşir ve erkek ve dişi tavuklar eşit oranlarda ayrılır. Fazlalık horozlar ya atılır ya da organik et üretimi ya da başka amaçlar için yetiştirilir. Cinsiyet ayrımının olmadığı tavuk çiftliklerinde, horozlar dört aylık olduklarında tavuk sürülerinden ayrılarak et üretimi veya diğer amaçlar için besi rasyonlarında yetiştirilir.

Horoz yetiştirmenin en iyi yolu budur. Damızlık horozlara iskelet oluşumu ve kemik sistemi oluşumuna odaklanarak vücut büyümelerini tamamlamak için 4 aya kadar (minimum enerji ve protein seviyeleri) yarka gibi bir diyet ve oluşumdan sonra et çevresinde et oluşturan bir yemleme diyeti verilmelidir. Kemik tamamlanacak.

Horozların hareket kabiliyetinin yüksek olması ve kemik sisteminin yetersiz olması nedeniyle 4 aylıktan küçük yaşlarda daha yüksek enerji ve protein içeren besi diyetlerinin kullanılmasının yemek kaybına ve dönüşüm oranını artıracağına dikkat edilmelidir.

Damızlık horozlarda iki nokta önemlidir: horozlarda ölme yüzdesi yaklaşık %6'dır ve endüstriyel etlik piliçlerde %80'den az değildir. Yerli tavuk, endüstriyel tavuğun aksine, iki kuzeni (hindi ve devekuşu) gibi iki kırmızı ve beyaz ete sahiptir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Yumurtanın küçük olmasına neden olan faktörler