Kuşlarda Mineral Eksikliği tedavisi

 Kuşlarda Mineral Eksikliği tedavisi 

Mineral eksikliklerinin tedavisi

Özellikle yağışlı mevsimlerde yumurtlayan ve kafes sisteminde tutulanlarda D vitamini ihtiyacı daha fazladır.Tavuklar tarafından ilk 30 yumurtanın zorunlu yumurtlama ve kuluçka ve yumurtlama sırasında bazı OSTEOLİZ ( nekroz) Kemik formunun çürümesi veya nekrozu. Bu nedenle bu süre normal kalsiyum ve D vitamini ihtiyacından daha fazla düşünülmelidir. 

Kolin eksikliğinin tedavisi

Kolin eksikliği, kemik büyümesi eksikliği ile sonuçlanan protez gelişimine yol açar. Bu durumda kondrodistrofi nedeniyle kemikler kısalır ve deforme olur.

Kolin eksikliği nedeniyle nesir de oluşabilir. Folik asit, biotin, niasin ve çinko eksikliği veya THIOURACIL (bariyerin oksidasyonunu engelleyen ve dolayısıyla tiroksin oluşumunu engelleyen bir tirotoksik ajan) yemeye bağlı olarak mikotoksin içeren sorgum tohumları da bu komplikasyonun oluşmasında etkilidir. Kalıtsal bir durum nedeniyle de ortaya çıkabilir.

Ağır ölümlü ağır kanatlıların Kolin eksikliği olan embriyoları, son aşamada (20 ila 21 gün) kuluçkaya yatırılır. Ölü embriyolarda osteodistrofi ve papağan gagasında değişiklikler görülürken, embriyoların %75'inde ödematöz değişiklikler, hastalıktan kurtarılan civcivlerde ise uyumsuzluk hareketleri ve başın geriye veya meme altına çekilmesi görülmektedir. Bu belirtiler gözlenerek Kolin eksikliği bahsedilen takviye ile giderilmelidir.

Bakır eksikliği tedavisi

Kümes hayvanlarında bakır da dahil olmak üzere mineral eksikliklerini önleyerek ve tedavi ederek sadece kemik oluşumuna değil aynı zamanda demir ile hemoglobin sentezine de yardımcı olur. Eksiklik anemiye neden olabilir ve uzuvların zayıf hareketine ve uygunsuz kemik büyümesine neden olabilir. Kemiklerde periosteum ince görünür ve boğuk kanallar düzleşir. Koksidiyoz sonrası anemi tedavi edilmelidir (bakır ve demir kullanılarak).

Çinko eksikliği tedavisi

Tavuklarda çinko eksikliği oldukça nadirdir. Gıda ve sudaki kalsiyum ve fosfor miktarı arttıkça çinko ihtiyacı da artar. Benzer şekilde, çeşitli sebzeler ve soya, çinko emilimini engelleyici etkiye sahip faktörler içerir.




Kuşlarda çinko eksikliği nedeniyle kemikler ve kıkırdak kısalır ve kalınlaşır ve yumurtadan kötü çıkan çocuklarda fetal kemikler deforme olur ve fetal ölüm veya kuluçka sonrası ölüm oranı artar. Yetişkin kuşlarda, uzuvların boyutları kalınlaşır. Bu nedenle SCALY olarak hastalık. uzuv. HASTALIK okuyun. Hindilerde tüy gelişimi zayıflar.

Selenyum eksikliğinin tedavisi

Selenyum, E vitamini ile takviye edilerek elde edilir. Bu nedenle EKSÜDATİF DİATEZ, kas transformasyonu vb. önlemeye yardımcı olur. Tersine, çok fazla selenyum fetüste atrofi veya deformiteye neden olur. Fetusta üst gaga, göz ve uzuvların yokluğu görülür. Selenyum pankreasın çalışmasına yardımcı olur ve muhtemelen E vitaminini emer.

İyot eksikliği tedavisi

Kuşlarda iyot eksikliği olasılığı pek olası değildir. Yemlerine balık unu veya deniz hayvanları veya onların ürünleri eklendiğinde kuşların bir sorunu olmaz. Bazı raporlara göre tiroid büyümesi ve büyüme geriliği eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Florür eksikliğinin tedavisi

Florür, kemiklerin normal gelişimi için gerekli olan bir mikro besindir, ancak çoğu büyümeyi durdurur, yumurta üretiminde azalmaya ve kemik deformitesine yol açar ve gerekirse kanatlı diyetine eklenmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Yumurtanın küçük olmasına neden olan faktörler