En kısa sürede civciv büyütme yöntemleri

 En kısa sürede civciv büyütme yöntemleri

Para kazanmanın yollarından biri de tavuk yetiştirip etlerini yarıya satarak para kazanmaktır. Yetiştiricinin civcivlerin maksimum ağırlığına mümkün olan en kısa sürede ulaşabilmesi için civcivlerin dönüşüm oranını ve büyüme oranını arttıran teknik ve yöntemleri kullanması gerekir.



Doğru etlik cinsini seçin

Tavukların da diğer canlılar gibi farklı ırkları vardır, bazıları kilo alma kabiliyeti yüksek, bazıları ise altı ila yedi ay içinde olgunluğa eriştiklerinde iki kilogram ağırlığa ulaşırlar. Bu nedenle etlik piliç yetiştiriciliğinde başarının ilk ve en önemli koşulu doğru ırkın seçilmesidir. Aşağıda, uygun şekilde beslendiği ve bakımının yapıldığı takdirde iki ila üç ay içinde üç kilogramdan fazla ağırlığa ulaşacak tavuk ırklarını tanıtacağız:

Kushin cinsi

Bu tavuk ve horoz Çin'e aittir ve yetiştiricilerini İran'da da bulabilirsiniz. Bu cins esas olarak et üretimi için yetiştirilmektedir. 5 kg'a kadar Kushin horozu ve 4 kg'a kadar Kushin tavuğu kilo alabilir.

Faverolles cinsi

Bu cins Fransa'ya aittir, Favrolos horozu 5 kg'a kadar, tavuk ise 4 kg'a kadar çıkabilir. Bu cinsin yetiştiricileri veya döllenmiş yumurtalarının hazırlanmasında en önemli nokta, satıcılara bizzat başvurmanız ve internetten alışveriş yapmaktan kaçınmanızdır.

Tavukların beslenmesine dikkat edin

Bir cins seçtikten sonra, tavuk yetiştiriciliğinde dikkate alınması gereken en önemli şey, doğru beslenme ve besleyici gıdaların kullanılmasıdır, ancak piliç yetiştirme maliyetinin büyük bir kısmı tahıl ve onlar için uygun rasyon satın almaya harcanmaktadır, bu nedenle Maliyetlerinizi azaltmak için yiyecek hazırlarken ve satın alırken dikkatli olun, aksi takdirde tavuk satışından elde edeceğiniz nihai kâr artacaktır.

Kullanılan besinler çeşitli vitaminler, proteinler ve mineraller içermeli, bu yüzden bu maddeleri içeren besin kaynaklarını kullanmalısınız. Tavuklarda et ve tüylerin büyümesinde ve üretiminde ana faktör proteindir, vitaminler ayrıca vücudun hastalıklara karşı direncini artırmaya, metabolizmayı ve metabolizmayı artırmaya yardımcı olacaktır.

Tavukların beslenmesinde vitaminlerin rolü

Belirtildiği gibi vitaminler, tavukların hastalıklara ve ortamdaki sıcaklık değişimlerine karşı fiziksel direncini artırmaya yardımcı olur ve gıdaların sindirimi ve emiliminde önemli bir faktördür ve tavukların metabolizmasını arttırır. Bu nedenle piliçler için kullanılan rasyonda A vitamini, B vitaminleri, K vitamini, C vitamini, E vitamini kullanılmalıdır. Bu vitaminlerin her biri aşağıda bahsedilecek olan bir rol oynar:

A vitamini, büyüme hızı, kilo alımı ve protein emilimini artırmada önemli bir rol oynar. E vitamini, tavukların hastalıklara ve ısı şokuna karşı direncini artırmaya yardımcı olur.

Etlik tavuk beslemede proteinin önemi

Protein et üretiminde, tüy ve kemik büyümesinde önemli rol oynar ve tavukların büyümesini hızlandırır.Tavuklar doğumdan büyümeye kadar protein kaynaklarına ve çeşitli aminoasitlere çok ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle tavuklara verilen ilk diyet, iyi büyümek ve diğer besin kaynaklarına karşı iştahlarını artırmak için %24 protein içerir.

Soya, susam, mısır, et tozu, balık tozu, kan tozu ve… gibi çeşitli gıdalar, bir besi hayvanı ve kümes hayvanı beslenme uzmanının gözetiminde tavukların diyetine dahil edilen büyük miktarda protein içerir.

Tavukları karbonhidratlarla güçlendirmek

Karbonhidratlar tavuk vücudunda tüketilen ve hareketlilik için gerekli enerjiyi sağlayacak organik maddelerdir. Karbonhidratlar yağda yüksekse, fazla yağ tavuklarda depolanacaktır.

Etlik tavuk yetiştirmenin amacı içlerinde kilo almak olduğu için yağ oranı fazla olan tahıl ve tahılları kullanabilir ve piliçlerin hızlı kilo almasına yardımcı olabilirsiniz.

Buğday, arpa, mısır, soya fasulyesi, yulaf, diğer sebzelerin tohumları ve… gibi tohum ve tahıllar, ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlamak için tavukların diyetine dahil edilir.

Tavukların beslenmesinde minerallerin rolü

Etlik piliçlerin beslenmesinde yer alması gereken ve diğer gıdalarda daha az bulunan bir diğer önemli madde ise aşağıda en önemlileri sıralanan minerallerdir:

Kalsiyum: Bu mineral tavukların kemiklerini, uçlarını ve tırnaklarını güçlendirmek için önemlidir ve ileride yumurtlamada etkilidir.

Fosfor: Gelecekte yumurtlamayı artırmaya yardımcı olur.

Magnezyum: Tavukların bağışıklık sistemini güçlendirir ve ölümleri önler

Demir: Tavukların vücudunda kan oluşumuna neden olur.

Çinko: Kemik ve tüylerin büyümesine neden olur.

Ve her biri kendi özelliklerine sahip olan ve bir kümes hayvanı beslenme uzmanının gözetiminde tavukların diyetine dahil edilmesi gereken diğer mineraller.

Düzenli içme suyu kullanımı

Tavuklar ve kuşlar genel olarak suya çok ihtiyaç duyarlar çünkü susuzluklarını gidermek, yiyecekleri sindirmek ve yazın kendilerini serinletmek için su kullanırlar, bu nedenle onlara her zaman güvenli, düşük EC'li içme suyu sağlanmalıdır. Kireç oranı yüksek kirli suların kullanılması onlar için birçok hastalığa yol açacaktır. Bu nedenle mutlaka belediye içme suyu veya uzmanlar tarafından onaylanmış kuyu suyu kullanın.



Tavukların beslenmesinde ve bakımında hijyene dikkat edin

Çevre sağlığı ve beslenmeye dikkat edilirse tavukların sağlık düzeyi yükseltilebilir ve ölümleri önlenebilir, bildiğiniz gibi tavukların bulaşıcı hastalıklar nedeniyle kaybedilmesi damızlık kayıplarının başlıca nedenidir. Tavukların sağlığını korumada aşağıdaki önlemler etkilidir

Standart ve hijyenik içme ve yeme kaplarını kullanın. Hastalığın yayılmasını önlemek için bu eşyaları beslemeden önce her gün sıcak su ve deterjanla yıkayıp kurutduğunuzdan emin olun.

Tavukların altlıklarını, ayak tabanlarının zarar görmemesi ve vücutlarından atılan sıvı ve dışkıların altlığın kaymasına ve ıslanmasına neden olmaması için saman veya yumuşak saman ile örtün. Saman veya talaş kullanırsanız dışkı bu maddeler tarafından emilecek ve ondan yayılan koku ve varlığı tavuklar için sorun olmayacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Yumurtanın küçük olmasına neden olan faktörler