Black Star tavuğu ve horozunun özellikleri

Black Star tavuğu ve horozunun özellikleri 

Black Star tavuğu, günümüzün artan nüfusunun beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yüksek yumurtlama amaçları için yaratılmıştır, ancak bu tavukları ve horozları bugün her evde bulabilirsiniz. Yılda 300'ün üzerinde yumurta bırakan, oldukça sessiz ve sessiz olmasının yanı sıra, popülaritesini arttıran özel bir güzelliğe sahip olan yerli ve yerli tavuk ve horozlardan biridir.



Black Star tavuğu ve horozunun tarihine aşinalık

Bu cinsin yaklaşık olarak ortaya çıkma zamanı, 1945'in sonlarında II. Dünya Savaşı'ndan bir süre sonraydı. Savaşın sona ermesinden sonra, birçok asker yeni bir hayata başlamak için eve döndü ve insanların sınırlı gıda kaynakları vardı, bu yüzden karneye bağlandılar.

Bu sorunu çözmek için kanatlı bilim adamları ve araştırmacılar, üretkenliklerini ve verimliliklerini artırmak için tavuk ve horozların cinsini iyileştirmeyi düşündüler. Blackstar, bu zamanda yaratılan türlerden biriydi, dişi Plymouth kayasının Rhode Island veya erkek New Hampshire ile çiftleşmesi, Black Star ırkını doğurdu.

Karayıldız tavukları doğumlarından beri popüler ve kazançlı bir kuş olmuştur ve yetiştiricilerin sayısı artmaya devam etmektedir.

Black Star tavuğu ve horozunun görünümü ve özellikleri

Vücut boyutları orta ve yetişkin horoz ortalama 3 ila 4 kg ağırlığa ulaşırken, yetişkin Black Star tavuğu da 2 ila 2 buçuk kg ağırlığa ulaşacaktır.

Kırmızı bir taçları ve nispeten uzun bir sakalları vardır ve horozun sakalı doğal olarak bir tavuktan daha uzun ve daha büyüktür. Black Star tavuğunun vücudunun tüyleri siyah ve parlaktır, boyun ve göğüste görülen altın oluklar kuşun güzelliğini arttırmıştır.

Ancak Kara Yıldız horozları bu cinsin tavuklarından farklıdır. Horozun vücudunun her yerinde siyah ve sarı tüylerin bir kombinasyonu görülebilir. Bu horoz, beyaz tüyler yerine sarı tüylere sahip olması dışında, aslında Plymouth Rock horozuna benzer renktedir.

Black Star tavuk ve horozun bacakları sarı renkli olup çok düzgün ve temizdir, ayaklarında da 4 parmak bulunur. Blackstar horozunun uzun, ileri bir göğsü ve kuyruğa 45 derecelik bir açısı vardır. Black Star tavuğunun da uzun, uzun bir kuyruğu vardır.

KaraYıldız tavuğu ve horozunun melez veya melez olduğuna ve Mükemmellik Standardında listelenmediğine dikkat edin, bu nedenle bir KaraYıldız çiftini eşleştirirseniz ortaya çıkan tavuğun büyük olasılıkla yeni bir kombinasyonu olacaktır.

Kara Yıldız Tavuk ve Horoz Yetiştiriciliği

Bu kuşlar iklim değişikliğine karşı oldukça dayanıklıdır, bu nedenle ülkenin kuzeyinden güneyine bu kuşu yetiştirmek için iyi yerlerdir ve tüm soğuk ve tropikal bölgelere uyum sağlayabilir.

Black Star tavukları ve horozları çok nazik ve insancıldır ve onları kolayca evcilleştirebilirsiniz, bu evcil kuşlar da çok meraklıdır ve her yerde yiyecek arıyor olabilirler. Günün çoğunda sessizdirler ve yumurtlamaları gereken zamanlar dışında onları duymazsınız.

Kara Yıldız tavukları ve horozları savaşçı ve sinirli değildirler.Savaş horozları değildirler ve diğer ırklarla kolayca anlaşırlar.Yiyeceklerini çevrede aramayı severler ve tahıl,böcek ve küçük canlılarla beslenirler ama aynı zamanda Kapalı ve sınırlı alanda iyi yetiştirilebilir.

Kara Yıldız tavuğu haftada 5 yumurta bırakır ve bu sayı yılda 300 yumurtaya ulaşır, bu nedenle beslenme miktarını artırarak ve üreme ortamını standart tutarak bu kuştan çok sayıda yumurta elde edilebilir. Bu tavuğun yumurtaları kahverengidir ve yaklaşık 60 gram ağırlığındadır.

Kara Yıldız Tavukları ve Horozları Yetiştirmek Yüksek bir dönüşüm oranına sahiptirler, yani minimum besin alımıyla en çok yumurtaya sahip olurlar. Tavuklar ve horozlar omnivor oldukları için Black Star tavuk ve horozlarını evde bulunan çeşitli yiyeceklerle besleyebilirsiniz. Kara Yıldız tavuklarının yumurtlama oranını artırmak için yumurtlayan tavuklar için de rasyon kullanabilirsiniz.

Hastalığa karşı oldukça dirençli olacaklar ve bağışıklık sistemleri güçlü olacak, ancak olası viral veya bulaşıcı hastalıkları önlemek için kuşlara ihtiyaç duydukları aşıları düzenli aralıklarla verin.




Tavukların yaşamlarının ilk iki yılına kadar yüksek yumurtlamaları vardır ve iki yıldan sonra yumurtlamalarında bir azalma gördüğünüzde, onları et tedarik merkezlerine veya mezbahalara et kuşu olarak satabilirsiniz.

Kara Yıldız Tavuk ve Horoz nasıl elde edilir?

Açıklandığı gibi, bu tür, Rhode Island veya New Hampshire ile dişi Plymouth Rock olmak üzere iki türün birleşiminden ortaya çıkmıştır.Pekala, bu türün döllenmiş yumurtalarını hazırlayın.

Bu kuşun döllenmiş yumurtalarını hazırlamak en kolay ve en ucuz yol olacaktır ve bir ev veya endüstriyel kuluçka makinesi kullanarak bu kuşun döllenmiş yumurtalarını kuluçkaya yatırabilir ve işinizi başlatabilirsiniz. Satın alınan döllenmiş yumurtaların Plymouth Rock ve New Hampshire veya Red Island ırklarının çiftleşmesinin sonucu olması gerektiğini unutmayın.Kara Yıldız özelliklerini devralmaz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Yumurtanın küçük olmasına neden olan faktörler