Profesyonel kuluçka için ihtiyacımız olan ekipmanlar

Profesyonel kuluçka için ihtiyacımız olan ekipmanlar

Profesyonel kuluçka yapabilmek ve yüksek oranda çıkım elde etmek için bazı ekipmanlar ve uymanız gereken kurallara gerek vardır. Şüphesiz taze döllü yumurtalar, standart ve kullanıma uygun bir kuluçka makinesi kullanmak size yüksek oranda çıkım elde etmenizde yardımcı olacaktır. Ancak bunun yanında dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır ki bunları bu yazıda sizlere açıklayacağız.

İki ayrı kuluçka makinesi kullanmak

Kuluçka makinesi başarılı bir kuluçka için en önemli olan faktörlerden biridir. İki ayrı kuluçka makinesi kullanarak çıkım oranını yüksek oranda çoğaltabilirsiniz. bu iki makine ise Biri gelişim ve diğer çıkım için kullanılmalıdır.

Çıkım ve gelişim süreçlerinde ayrı ayarlamalar yapıldığı için ayrı makineler kullanmak çıkım oranını çok etkileyecektir. Ayrıca iki ayrı makinede olabilecek bozuklukları tamir etmek daha kolay ve daha risksiz olacaktır ve yumurtalar bundan etkilenmeyecektir.

Not: Eğer iki ayrı kuluçka makinesi alabilecek bütçeniz yoksa ikinci yol eş zamanlı gelişim ve çıkım makinesi kullanmanız. Gelişim ve çıkım işlemlerini eş zamanlı olarak yapabilen makineler kuluçka sürecinde size rahatlık sağlayacaktır.

Kalibrasyon ve makinenin sağlığından emin olmak için Testo termometresi kullanmak

Testo termometreleri hem nem ve hem sıcaklık oranlarını aynı anda ölçebilen cihazlardır ve ayrıca bu oranları telefon uygulamasında görebilirsiniz. Ayrıca bu cihazlarda tıbbi cihazlarda ve askeri makinelerde kullanılan SHT sensörleri kullanılmıştır.

Testo termometresi size Kuluçka makinenizin kalibrasyonunda ve testinde yardımcı olacaktır. Ayrıca bu termometreyi bir ek sıcaklık ve nem ölçer olarak kuluçka sürecinde makinenin doğru sıcaklık ayarları uygulandığından emin olmak için kullanabilirsiniz. ,

Temassız ateş ölçer kullanmak

Normalde Kuluçka makinesinin kendi sıcaklığı yumurtaların sıcaklığından tamamen farklıdır. Nedeni ise yumurtanın içinde yaşayın civcivin ısı üretmesidir ve çıkım gününe yaklaştıkça ve civcivin daha çok büyümesiyle bu sıcaklık daha da artar. Bu nedenle yumurta ve makine tamamen farklı sıcaklıklara sahipler. Yumurtaların doğru sıcaklıkta olduklarından emin olmak için temassız ateş ölçerler kullanabilirsiniz. Süreç boyunca yumurtaların sıcaklıklarını bu cihaz yardımıyla ölçmeniz ölme oranını önemli derecede azaltır. Çünkü kuluçka sürecinde civcivin ölmesinin en önemli nedenlerinden biri sıcaklığın doğru ayarda olmaması ve makinenin gösterdiği sıcaklığın bizi yanıltmasıdır.

Dolayısıyla doğru ve dikkatli bir temassız ateş ölçer kullanmanız yumurtaların günlük olarak sıcaklığını ölçmenizde ve ayarlamarın doğru yapılmasında yardımcı olacaktır.

Acil elektrik sistemi

En kaliteli kuluçka makinesi ve en iyi yumurtayı kullansanız bile elektrik kesintisinde büyük bir sorunla karşılaşacaksınız. Bu sorunu çözmek ve önlemek için mutlaka acil bir elektrik sistemi kurmanız gerekecektir.

Acik sistemler aşağıdakilerden biri olabilir:

  1. Elektrik Generatör
  2. Normal inverter
  3. UPS
  4. Otomatik İnverter

Yukarıdaki ilk iki yöntemden birini kullandığınızda elektrik kesintilerinden ayarlamaları mutlaka elinizle yapmanız gerekecektir. Ancak diğer iki yöntemde eğer siz evde yoksanız ve makinenizden uzaktaysanız elektrik kesintilerinde sistem otomatik şekilde elektriği tekrar bağlayacaktır. Bu yöntem siz makinenizin yanında olmasanız bile elektrik kesintisinde soruna uğramayacak ve yumurtalarınız zarar görmeyecektir.

Son söz

Bu makalede, profesyonel kuluçka için ihtiyacınız olan dört önemli ve etkili faktör tartışılmıştır; bunlar arasında iki ayrı tarama cihazının varlığı, Testo termometrenin varlığı, temassız lazer termometrenin varlığı ve acil durum güç sisteminin varlığı yer almaktadır. Bu dört aracı kullanmanın nedeni bu makalede açıklanmıştır.

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Yumurtanın küçük olmasına neden olan faktörler