Tavuklarda New castle Hastaliğı Tedavisi

 Tavuklarda New castle Hastaliğı Tedavisi

Kuşları, özellikle horozları ve tavukları en çok etkileyen hastalıklardan biri de Newcastle'dır. Hastalık, insanları ve diğer hayvanları daha düşük bir düzeyde bile etkileyebilir. Elbette sağlıkları ve yaşamları için hiçbir tehlike yok. Ama Newcastle'ın ölümcül bir kuş hastalığı olduğunu bilmelisin. Çok sayıda kuşu bir yerde tutan insanlar, onları tutma, aşılama ve besleme konusunda herkesten daha gayretli olmalıdır. Bu makaleyi Newcastle hastalığının tedavisine adadık, ancak önce hastalığın kendisini, semptomlarını ve nasıl önleneceğini bilmeniz gerekiyor. Öyleyse sonuna kadar bizimle kal.



Horoz Newcasltı ile bilmeniz gerekenler

Newcastle, kuşa özgü viral kökenli bir hastalıktır. Bulaşıcı  hastalıklar arasındadır. Hastalık, kuşun solunum, sinir ve sindirim sistemlerini etkiler. Ve işlevlerini bozacak. Kuşun evcil veya vahşi olması önemli değil. Her durumda virüs, tavuklar, horozlar, ördekler, ördekler, zümrütler ve diğer kuş türleri gibi kuşlara bulaşabilir.

Kuşkusuz, yabani kuşlar, kuşlarda enfeksiyon kaynağı ve Newcastle hastalığının başlangıcıdır. Çünkü virüsü yayıyorlar. Hatta Newcastle virüsünün evriminin bir kısmının vücutlarında meydana geldiği bile gözlemlendi. Horoz ölümlerinin çoğu, Newcastle hastalığına bağlı olarak yılın sıcak mevsimlerinde meydana gelir. Ve bu hastalığın görülme sıklığı yılın diğer mevsimlerinde en düşük düzeyine ulaşır. Bu nedenle, sıcaklığın Newcastle hastalığının bir alevlenmesi olduğu ve soğuğun şiddetini azalttığı sonucuna varılabilir.

Horozlarda Newcastle Belirtileri

Horozlarda Newcastle hastalığının teşhis edilmesini kolaylaştıran belirti ve semptomlar vardır. Bununla birlikte, Newcastle hastalığı için tedaviye başlamadan önce, bu belirti ve semptomların bazılarının farklı hastalıklar arasında yaygın olduğunu bilmelisiniz. Bu, Newcastle'ı teşhis etmeyi diğer kuş hastalıklarından çok daha zor hale getirir. Newcastle hastalığının en yaygın semptomları:

  • Gözlerde kızarıklık
  • Horozun vücudunu ısıtın
  • Anoreksi
  • burun akması
  • Gıdaların eksik sindirimi
  • Yeşil ishal
  • Vücutta ve boyunda titreme var
  • Horlama ve inleme
  • Boynun bükülmesi veya bükülmesi
  • Hapşırma ve kuru öksürük
  • Nefes nefese

Bu belirti ve semptomlar o kadar zayıf ve şiddetlidir ki, şiddetliyse, horoz derhal bir veterinere götürülmelidir. Ayrıca bilmeniz gerekir ki bu belirtiler kuş gribi ile aynı belirtileri vardır ki farklarını bilmeniz gerekir. 

Horoz Newcastlin tedavisi

Newcastle hastalığı tedavisini düşünmeden önce, kuşun ne zaman enfekte olduğunu bilmelisiniz. Bu nedenle, horoz bir yaşından küçükse, Newcastle hastalığına yakalandığında kesinlikle ölecektir. Ancak bir yaşın üzerindeki horozlar tedaviye iyi yanıt verir. Ve ölüm riskini% 80'e kadar azaltabilirsiniz.

  • Newcastle tavuğunu tedavi etmek için gerekli önlemler
  • İlk gün horozu diğer kuşlardan ayırın ve ılık, yumuşak bir yere götürün.
  • Horozun diyetine hızlı sindirilen yiyecekler ekleyin. (Yoğurtlu ve sarımsaklı pişmiş pilav gibi)
  • Bir multivitamin efervesan tableti her gün suda çözün ve Newcastle Rooster'a verin.
  • Daha hızlı iyileşme için, her gün horozun içine kas içinden bir nörobiyon enjeksiyonu yapmanız önerilir.
  • Horoz ishalini tedavi etmek için intramüsküler ve oral enjeksiyonlar şeklinde tetrasiklin kullanın.
  • Günlük beslenmenize ıslak ve sert olmayan tohumları dahil etmekten kaçının, böylece yiyeceklerin sindirilmesi zor olmaz.


Elbette bu vakalar kısmi tedavi olarak biliniyor. Ve tekrarlanan deneylerle elde edilmiştir. Newcastle horozunu tedavi etmek için en iyi yöntemlerden birini tanıtmak istiyorsak, gentamisin enjeksiyonu 80 insandır. İlacın son derece etkili olması ve hastalığı olabildiğince iyileştirmesi için günde bir kez kullanılması gerekir. Günlük ödenek bir kuruşa eşittir. Bu ilacı bir horozun göğsüne enjekte etmek daha iyidir.

Bu hastalık nasıl kontrol ediliyor?

Kümes hayvanı olan ve çok sayıda horoz besleyenler için hijyenik ilkelere uymak, özellikle dikkat etmeleri gereken ana konulardan biridir. Ancak bunu yapmak, horozlar arasında Newcastle hastalığını önlemek ve kontrol altına almak için yeterli değildir. Ve Newcastle hastalığının tedavisi için programınıza aşılamayı da dahil etmelisiniz.

En yaygın olanı canlı ve hafif aşı Lasota olan birkaç çeşit Newcastle hastalığı aşısı vardır. Latin B1 olarak bilinen bu aşı, göz damlası, oral veya topikal sprey olarak kullanılır. Ayrıca, horozları aynı şekilde Newcastle'a karşı aşılamamaya dikkat etmelisiniz. Aksine, bu kuşların aşılanma şeklini etkileyen faktörler, en önemlisi horozun yaşı ve türü.

Horozlarda Newcastle bulaşıcımıdır?

Bu sorunun cevabı evet. Horozların Newcastle hastalığı, horozlar arasında bulaşıcı hastalık olarak bilinir ve bir horozdan diğerine hızla bulaşacaktır. Öte yandan, horoz bu ölümcül hastalığa yakalandıktan birkaç gün sonra hiçbir belirti ve semptom görülmez ve Newcastle diğer kuşlar tarafından rahatsız edilir. Bu nedenle Newcastle hastalığının en yüksek prevalansı bu dönemde ortaya çıkar, çünkü bu hastalığın yaygınlığında ve bulaşmasında horozların sindirim sistemi ve solunum sistemi ana role sahiptir.

Newcastle horoz dışkıları dışkıları, iç organları ve iç organları ile bu tehlikeli hastalığı olabildiğince çabuk yayabilir. Yiyecek ve içecek tankının kullanılması, virüsün horozlardan diğer kuşlara yayılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Newcastle horozlarıyla ilişkili insanlar da hastalığın taşıyıcıları olabilir ve hastalığı bir yerden başka bir yere aktarabilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Yumurtanın küçük olmasına neden olan faktörler