Evde Tavuk Bakımı

 Evde Tavuk Bakımı

Başlamadan önce, uygun bir yere sahip olmanın onları daha iyi yetiştirmenize yardımcı olacağını ve hatta para kazanmanızı sağlayacağını unutmayın.

Avluda veya evin çatısında kaldırabilir ve tavukların ve horozların rüzgar ve yağmurdan, sıcaktan ve aşırı soğuktan korunmaları için güvenli bir yer sağlamalısınız. Bu yüzden odaları tamamen kapalı ve uygun şekilde yalıtılmış olmalıdır, bu amaçla köpük, ahşap, PVC levhalar, İran ve diğer dirençli her şeyi kullanabilirsiniz. 

Öyleyse bir apartman dairesinde yaşıyorsanız ve onları içeride büyütmek istiyorsanız, bu düşünceyi aklınızdan çıkarın çünkü bu sizin için beladan başka bir şey olmayacaktır. Bir yerdeki tavuk ve horoz sayısı fazla ise dışkılarından yayılan koku çok kuvvetli olacak ve üreme alanında havalandırma ekipmanı kullanılmalıdır, bu nedenle iç ve iç mekanlarda üreme alanı hiç olmaz. Oldu.




Yerli tavuk yetiştirmeden önce dikkat etmeniz gereken üçüncü nokta, kuşları evde tutmakla ilgilendiğinizdir. Kuşların pek çok soruna ve hastalığa neden olduğuna dikkat edin.Eğer yetiştirmek ve onları tutmakla ilgilenmiyorsanız, bunu yapmayın çünkü yolun ortasında işinizden pişmanlık duyacaksınız, ancak ilgi varsa, tüm Varoluşunuzla sorunlarla karşılaşacaksınız. 

Bahçeli veya çayırlı bir bahçeniz varsa veya şehrin dışında yaşıyorsanız, onları iyi yetiştirebilirsiniz, ancak bahçede bir ahır olması da onları yetiştirmek için iyi bir yer olacaktır, eğer ahır yoksa yapabilirsiniz. yuva Tavuklar ve horozlar için yapın. 

Bu yüksek kaliteli kuşları evde beslerseniz bedava et ve yumurta almanın yanı sıra tavuk, horoz gibi kuşların varlığı ve onların seslerini işitip yaşam tarzlarını seyretmek sizde tazelik ve canlılık duygusu yaratacaktır. 


Dayanıklı yaratıklardır ve çeşitli tohum ve meyvelerle beslenebilirler, artıklarını, meyveleri ve sebzeleri bile besleyebilirsiniz ve onları iyi kullanırlar. Açık havada ve çayırlarda tavuk ve horoz yetiştirirseniz, yerdeki böcekleri ve küçük canlıları yerler ve bu nedenle kırsal tavukların ve horozların yumurta ve etlerinin daha lezzetli olmasının nedeni budur. 

Başlamak için üç farklı yöntem kullanabilirsiniz, bunların üçü de aşağıda açıklanacaktır. İnsanlar genellikle bütçelerine ve zevklerine göre farklı yöntemler seçerler, aşağıdaki üçü en yaygın olanıdır.

Daha fazla bilgi için:  Pleymut tavuğu özellikleri 

A - Döllenmiş yumurta ve kuluçka makinesi satın alın

Yerli tavukları yetiştirmeye başlamanın en kolay ve en ucuz yolu, standart bir kuluçka makinesi kullanarak tavuklara dönüştürebileceğiniz kaliteli, taze yumurtalar satın almaktır. Elbette bunu yaparken güçlü spermli taze yumurta almaya dikkat etmelisiniz çünkü spermsiz veya zayıf spermli yumurtalar tavuklara dönüşmeyecek ve herhangi bir kuluçka makinesi verimli bir şekilde kuluçka yapabilecektir. Aşağıda, döllenmiş yumurta satın alma rehberi ile standart ve kaliteli kuluçka makinelerini açıklayacağız.

B - Yeni doğmuş Civciv satın alın

Döllenmiş yumurta ve kuluçka makinesi satın almak istemeyenler ve bir an önce üremeye başlamak isteyenler, yerel tavuk günlük civcivleri kullanırlar, ancak tavukların döllenmiş yumurtalardan çok daha pahalı olduğunu unutmayın. sağlıklı ve aşılanmış tavuklar satın aldığınız için, sağlıklı olduklarından emin olmak için satın almadan önce yetiştiricilerden satın almanızı ve tavukların sağlık durumunu kontrol etmenizi öneririz. Hasta tavuklar genellikle tembel ve uyuşukturlar ve yemek yemek veya içmek istemezler ve izole edilirler. Tavuklarda bu tür belirtiler görürseniz, onları satın almaktan kaçının.

C - Üretken tavuk ve horoz satın alın

Bu yöntemde kişi birkaç çift yerli tavuk ve horoz hazırlayarak yumurtalarını kullanmaya çalışır, bir kısmı ihtiyaç duyduğu tavukları elde etmek için yumurtaların üzerinde uyumaya zorlanır ve büyüdükten sonra tavuk satar veya ürer. eski yetiştiriciler. Yetiştirici alırken de dikkatli olun, çünkü hasta tavuklar ve horozlar spermsiz yumurta üretebilir veya hastalık nedeniyle bir süre sonra ölebilir. Bunu iyi deneyime sahip saygın yetiştiricilerden satın alın.

civcivlerin Bakımı

Tavuklar makineden çıktığında veya birkaç gün yerel tavuk almaya karar verdiğinizde, onlara iyi bakmalısınız, yetişkin tavuk ve horozlardan farklı farklı bakım ve besleme yöntemlerine sahipler :

C. Büyütüldüğü yerde yapay bir anne lambası kullandığınızdan emin olun, bu lamba tavukları ısıtmaya, vücutlarını güçlendirmeye ve iştahlarını artırmaya yardımcı olacaktır.

B - Ortam sıcaklıklarını 32 santigrat dereceye yükseltin, şiddetli ısıya ihtiyaçları var ve onları soğuktan ve hastalıklardan korumalısınız ve en ufak bir soğuk vücutlarına çarparsa ölme olasılığı yüksektir. Bunu yapmak için gazlı ısıtıcılar veya elektrikli ısıtıcılar kullanabilirsiniz.




C - Salonun zemininde yumuşak saman veya talaş kullandığınızdan emin olun, saman, tavukların tabanının eğilmesini veya yaralanmasını önleyecektir.

D - Tavuklar tarafından kolayca sindirilebilmesi ve sindirim sistemlerinde herhangi bir sorun olmaması için temiz ve toz gıda kullandığınızdan emin olun. Tavukların sindirim sistemi zayıftır ve tahıl ve katı yiyecekler yiyemezler. Ayrıca içme suyu tamamen sağlıklı, temiz ve mikroplardan arındırılmış olmalıdır. Daha iyi beslenme için standart ve hijyenik içme ve yemeyi kullanın. Ayrıca, bu ekipmanın yüksekliği alçak olmalıdır, böylece tavuklar beslenmek ve beslenmek için zahmete girmek zorunda kalmasın.

Hijiyen 

Yukarıdaki tüm koşulları sağlamanın yanı sıra, tavuk ve horozların çevre ve beslenme sağlığına da dikkat etmelisiniz.Onları yerel ve endüstriyel olmayan bir şekilde yetiştirseniz de, hijyen kurallarına uymazlarsa hastalanma olasılıkları vardır. .

Bunun için mikropları ve kirleticileri emmeyen standart ve uygun içme ve yeme kapları kullanmak daha iyidir ve her yemekten sonra bu eşyaları tamamen temiz ve yeniden kullanıma hazır olacak şekilde iyice yıkamalısınız.

Yatak zemini için talaş veya yumuşak saman kullanın, böylece kolayca değiştirebilirsiniz.Talaş, kuş pisliklerini ve suyu emecek, salon ve üreme alanında kötü kokuların yayılmasını önleyecek ve birbirlerinin dışkılarıyla beslenmelerini önleyecektir. Bildiğiniz gibi coccidia ve marihuana gibi birçok hastalık, dışkı ile beslenmeleri nedeniyle kuşları etkiler.

Hava koşulları uygunsa, iklimlerini değiştirmeye yardımcı olmak için onları yem ve böceklerle beslenmeleri için otlaklara ve çayırlara bırakabilirsiniz. Bunlar yerli tavuk yetiştirmenin ilkeleridir, ancak açık alana erişimi olmayanlar salonda sürü yetiştirebilir. 

Evde tavuk bakımında hergün yapmanız gerekenler: 

Tavuk ve horoz sularını kontrol edin: Gerekirse su kabını temizleyin ve tükettikleri suyun tatlı olmasına dikkat ederek tekrar doldurun.

Tavuk ve horoz yeminin kontrolü: Tavuk ve horoz yemi için yeterli miktarda yemi doğru koymak, günlük tüketimlerine eşit olmalı ve ertesi gün onlara taze yem vermelidir.

Günlük yumurta toplama: Yumurtaları Geç toplamak yumurtaların kırılmasına veya kirlenmesine neden olur.

Kuşlarınız arasında yürümek: Sağlıklarını sağlamak için her gün kuşların arasında yürüyün. Tavuk ve horozunuzun parlak gözlere, pürüzsüz tüylere sahip olmasına, aktif ve canlı olmasına dikkat edin.Bunlar tavuk ve horoz sağlığınızın belirtileridir.

Evde tavuk bakımı sürecinde yaşanan hastalıklar

Tavuk ve horozun çeşitli hastalıklarından su çiçeği, botulizm, bulaşıcı bronşit, bulaşıcı koryza, Mark hastalığı, pamukçuk, yağlı hava keseleri, Newcastle, su çiçeği, tavuk polarum veya beyaz ishal, grip gibi hastalıklar olabilir Tavuklar ve yaralar kuşların ayak tabanlarında sivri uçlu.
Daha fazla bilgi için: Tavuklarda Kanibalizm Hastalığı 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Yumurtanın küçük olmasına neden olan faktörler