Habeş tavuğu ve özellikleri

Habeş tavuğu ve özellikleri  

Çok popüler olan ve özel güzelliği ile yetiştirilen bir diğer tavuk cinsi ise İngilizcede silkie tavuk olarak adlandırılan habeş tavuktur. Sabrit tavuğu gibi habeş tavuğu da süs kuşudur ve çoğunlukla özel güzelliği, tüylü ve ipeksi tüyleri için yetiştirilir, bu nedenle bu tavuk için asla endüstriyel bir yetiştiriciliğini görmeyeceksiniz. Bu tavuğun bir özelliği de vücudunun her yerinde çok yumuşak ve ipeksi tüylerin bulunmasıdır.

Habeş tavuğu, yumurtlama, yumurtadan çıkma ve civciv yetiştirme konusunda çok iyi bir yeteneğe sahip olan tavuklardan biridir, bu nedenle daha çok diğer tavukların civcivlerinin kuluçka ve yetiştirilmesinde kullanılır. Bu kuşun kesin kökeni bilinmemektedir, ancak 1874'te Kuzey Amerika'da tanınmıştır. Tavuk ilk olarak Çin'de bulunmuş ve İpek Yolu üzerinden Batı ülkelerine de ulaşmıştır. Habş tavuğu beyaz, siyah, sarı ve turuncu renklerde bulunur. 




Ayrıca özel bir güzelliğe de sahip olan süs tavuk ve horoz türlerinden biri de habeş tavuk veya horoz veya ipekle aynıdır; Özel fiziksel ve davranışsal özelliklere sahip olan ve bu nedenle ülkede ve hatta yabancı ülkelerde birçok evde bulunabilir.

habeş tavuğunun doğum yeri ve tarihi

Ancak bu ırkın tam olarak nerede ve ne zaman yaratıldığı net değildir. Ancak habeş tavukların ve horozların kökeninin eski Çin'e kadar uzandığına dair açık kanıtlar var, bu nedenle Çin ipek tavuğu olarak da adlandırılıyor.

Diğer kaynaklar, türlerin Güneydoğu Asya'da ve Hint-Java'nın bazı bölgelerinde ortaya çıktığını açıkça ortaya koymaktadır. Marco Polo'ya göre, Asya'ya on üçüncü gezisinde gözlemlediği ve tüylü bir tavuk olarak kaydettiği İpeksi bir tavuk ve horozu ilk olarak gözlemlemiş ve kaydetmiştir.

Tarihsel kanıtlar, bu tavuk ve horoz cinsinin tüccarlar tarafından İpek Yolu üzerinden Batı ve Avrupa ülkelerine ithal edildiğini ve 1974'te Amerikan mükemmellik standardına kaydedildiğini göstermektedir. 

Habeş tavuk ve horozun özellikleri ve özellikleri

Habeş tavuğu, ipek gibi sıra dışı dekoratif tüyleri vardur.  Bu tavuğun siyah deri ve kemikler, mavi kulak memeleri ve her ayağında beş parmak gibi pek çok olağandışı özelliği vardır.

Çoğu tavuğun her ayağında sadece dört parmağı olduğunu bilmek önemlidir. Bu tavuk ve horoz cinsi, çoğu hayvancılık ve kümes hayvanı gösterilerinde çeşitli renklerde görülebilir. Ayrıca habeş tavuğu, özel fiziksel özelliklerinden dolayı çok sakin, sıcak kalpli ve insancıldır. Bu nezaketinden dolayı habeş tavuğu diğer kuşların yumurtaları üzerinde de uyumak için kullanılır.

Ancak habeş tavuğunun kendisi düşük bir yumurtlama oranına sahiptir ve haftada 3 yumurta bırakabilir. Ancak çoğu yetiştirici, onları diğer kuşların civcivlerine bakmak için süs ve güzel kümes hayvanları olarak kullanır.

Daha fazla bilgi için: Pleymut tavuğu özellikleri




habeş tavuğu ve horoz hem büyük hem de büyük türlerde bulunur. Büyük bir habeş horozun ağırlığı 2800 grama, büyük bir ipek tavuğun ağırlığı ise 1800 grama ulaşacaktır. Bantam horozu 1000 gram ve Bantam habeş tavuğu yaklaşık 900 gram olacaktır. Yılda yaklaşık 150 yumurta bırakırlar.

habeş tavuğu yetiştirme yöntemleri

Bu cinsi evde üretmenin üç yolu vardır. İlk yöntem yetişkin habeş tavuk ve horozlar hazırlayıp onlardan tavuk almaktır ve bu sayede kendi işinizi kurabilir ve para kazanabilirsiniz. Ancak yetişkin tavuk ve horozların pahalı olduğunu da unutmamalısınız.

İkinci yol, bu cinsin günlük civcivlerini hazırlamaktır, ancak tavuklar daha ucuzdur, ancak hastalanıp ölmemeleri için daha dikkatli olmalısınız. Tavuk tutmanın maliyeti, ergenliğe kadar yetişkin ipek tavuk ve horozların fiyatından daha az olacaktır. 

Daha fazla bilgi için: Brown Tavuk özellikleri 

Habeş Tavuğu yumurtlaması ve kuluçka süresi 

Habeş tavuğu çok iyi bir yumurtlama yeteneğine sahiptir ve bu kuşun yumurtlama oranı yılda 150 ila 180 yumurtaya ulaşır yani haftada 3-4 kez yumurta bırakır ve yumurtalar krem ​​veya kahverengidir. Ayrıca bu kuşun döllenmiş yumurtalarının kuluçka süresi 21 gün olup, son üç günü çıkım dönemine ayrılmıştır. Habeş civcivler de normal civcivler gibi 5 ila 6 ay sonra fiziksel ve cinsel olgunluk aşamasına ulaşacaktır. Yetişkin bir habeş tavuğun ağırlığı yaklaşık 900 gramdır ve yetişkin bir habeş horozunun ağırlığı yaklaşık 1,5 kg'dır.


habeş tavuğunun çok nazik ve sıcak kalpli olduklarını ve tavukları kuluçkaya yatırma (besleme), civcivlerini besleme ve yetiştirme yeteneklerinin yüksek olduğunu ve bu nedenle bazı yetiştiricilerin onları kaz gibi diğer tavukların yumurtalarını kuluçkaya yatırmak için kullandıklarını bilmek ilginçtir.

Son olarak, habeş horozlar evde daha çok süs kuşu olarak tutulur ve süs değeri tüketim değerinden daha büyük olduğu için bu kuşu et veya yumurta üretimi için yetiştiren çok az bulunur. Bu kuşu toplu olarak yetiştirmek istiyorsanız süs kuşu olarak bakmalısınız çünkü bu kuşun müşterileri çoktur ve ipek tavuk yetiştirerek güzel bir kazanç elde edersiniz.

Hebeş tavuğu bakım alanı 

Habeş cinsi tavukları ve horozları sakin ve zararsızdır ve tüylerinin özel şeklinden dolayı uçma kabiliyetleri fazla olmadığı için bakımı kolaydır. Bir çift habeş tavuk ve horoz beslemek için en az 6 metrekarelik bir alana ihtiyaç vardır.Ayrıca kuşu nemden korumak ve tüylerine özellikle ayak bölgesindeki tüylere özen göstermek için tabanın üzeri örtülmelidir. saman veya saman ile. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Yumurtanın küçük olmasına neden olan faktörler