Sussex tavuğu özellikleri ve fotoğrafları

 Sussex tavuğu özellikleri ve fotoğrafları

İngiltere'nin Sussex şehrinde doğan çift amaçlı bir cins, en ünlü İngiliz ırklarından biridir. Sussex tavuğu uzun bir gövdeye, geniş omuzlara, derin göğüslere ve çok iyi ete sahiptir. Basit taç, boynuzlu gaga, pençeler ve bacaklar hafif azgın bir renge sahiptir. Bu cinsin ten rengi beyazdır ve bu, bu cinsin zayıf yönlerinden biridir. Çünkü daha az ülkede tavukta beyaz ten rengi tercih edilen pazardır. Genellikle üç tür tüy ve kanat vardır.

Sussex tavuğu tarihçesi

Sussex tavuğu, İngiltere'nin güney doğusundaki tarihi Sussex şehrinden gelmektedir. sussex Chicken and Rooster, Eski Sussex olarak tanımlanan en eski İngiliz tavuğu türlerinden biridir ve ilk olarak 1845'te Londra Hayvanat Bahçesi'nde sergilenmiştir.



Sussex tavukları ve horozları, ilk kümes hayvanı standardı olan 1865 tarihli William Bernadette Tegtmeier Sergi Kümes Hayvanları Standardına dahil edilmedi. Ancak Sussex standardı, 1902'de benekli türlerin daha yaşlı olduğu kırmızı ve benekli olmak üzere üç tür parlak renkle belirlendi.

Diğer tavuk cinlseri: iran tavuğu özellikleri ve fotoğrafları

                                 Ligorin tavuğu özellikleri 

Yirminci yüzyılın başlarında, II. Dünya Savaşı sırasında ticari melez suşların ortaya çıkışına kadar, Sussex ve Red Island, İngiltere'deki iki ana et ırkıydı. Diğer Sussex türleri, daha sonra kümes hayvanı gösterilerinde kullanılmak üzere yetiştirilen daha iyi ancak daha küçük üretim yetenekleriyle ortaya çıktı.

Sussex tavuğu özellikleri 

Sussex olarak bilinen bu tavuk ve horozun uzun, geniş, güzel ve pürüzsüz bir sırtı vardır. Göğüsleri düz ve uzundur; Omuzlar geniş ve dikdörtgen şeklinde olup, kuyruk yukarı doğru 45 derecelik bir açıyla uzanır.

Koyu yanaklarda göz rengi kırmızı, açık yanaklarda ise göz rengi turuncudur. Nispeten uzun taçları ve sakalları ve kırmızı kulak memeleri vardır ve tüm türlerin bacakları ve derisi beyazdır. Horozlar yaklaşık 4,1 kg ve tavuklar yaklaşık 3,2 kg ağırlığındadır ve 180 ila 200 arasında yumurta bırakırlar, bu nedenle hem yumurta hem de et üretimi için uygundurlar.

Diğer cinsleri: Habeş tavuğu özellikleri 

British Poultry Association tarafından sekiz renk tanınır: kahverengi, açık kahverengi, beyaz boyunlu gri, beyaz, kırmızı, gümüş ve beyaz benekli. Bu türlerin tamamı evlerde, köylerde ve hatta üreme salonlarında üremeye uygundur ve iklim değişikliğine karşı yüksek fiziksel dayanıma sahiptir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hint Horozu Cinsleri

Lohman tavuğu özellikleri

Yumurtanın küçük olmasına neden olan faktörler